Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor 2024

Ramazan ayı, tüm İslam dünyasında merakla beklenilen günler arasında geliyor. Toplumsal ilişkilerin onarılmasında mihenk taşı olan Ramazan ayı en çok sorgulanan konular arasında.

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor 2024

2024 yılı Ramazan ayı takvimini, Diyanet İşleri Başkanlığı paylaşmıştı. Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor 2024 senesi için hangi tarihlerde icra edilecek, ilk oruç e zaman tutulacak? 

Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor 2024?

On bir ayın sultanı Ramazan ayında, İslam dinimizin şatlarından biri olan oruç tutma icra edilecek. Hem nefis hem de insan ilişkilerinin onarılmasında ciddi bir önemi olan bu inanç günü bu sene 11 Mart itibarıyla gerçekleştirilecek.
İlk Oruç Ne Zaman Tutulacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan resmi olarak yayımlanan 2024 yılı dini takvimiyle birlikte Ramazan ayının da tüm tarihleri belli oldu. Takvime göre; 2024 Ramazan ayının ilk günü Mart ayında gerçekleşecek. Ramazan ayının ilk günü bu sene 11 Mart günü başlayacak.

2024 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı’nın ne zamana denk geldiği, çalışanlar ve bayram tatili için plan yapmak isteyen vatandaşlar başta olmak üzere toplumun büyük bölümü tarafından sorgulanmaya başlandı. Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan’da kutlanmaya başlanacak.

Müslümanlar günahların bağışlandığı, cennet kapılarının sonuna kadar açık olduğu, sabır ayı olarak bilinen Ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getirecekler. Hemen ardından havaların ısınmasıyla birlikte bayram tatili için planlar şimdiden yapılmaya başladı. Bu yıl 11 Mart'ta başlayacak olan Ramazan bir ay boyunca devam edecek. İlk sahura 10 Mart Pazarı, Pazartesiye bağlayan gece sahura kalkılacak. Ramazan ayı 9 Nisan Salı günü sona erecek. 

2024 Ramazan Bayramına Kaç Gün Kaldı?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimi sonrasında Ramazan bayramı tarihi belli oldu.
İşte, Ramazan Bayramı tarihleri;

  • Arefe Günü: 9 Nisan  Salı
  • Ramazan Bayramı 1. Gün: 10 Nisan  Çarşamba
  • 2. Gün: 11 Nisan  Perşembe
  • 3. Gün: 12 Nisan  Cuma

Ramazan Bayramı olması sebebiyle 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar günü de tatile eklenecek.
Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife gününün idari izin olarak kararlaştırılması durumunda, birçok çalışan bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek.

Ramazan Bayram Tatili Ara Tatille Birleşecek mi?

Ramazan Bayramı tatili 2024 yılında okulların nisan ara tatili ile birleşiyor. 5 Nisan cuma gününün ardından bir haftalık ara tatil başlayacak ve okullar 15 Nisan Pazartesi günü yeniden açılacak. Bu durumda öğrenciler ve öğretmenler nisan tatili ile birleşen Ramazan Bayramı tatilini 9 gün yapmış olacaklar.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz