Ramazan paketi Çölyak hastalarına özel

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çölyak Derneği Denizli Şubesi, bu yıl çölyak hastası 202 kişiye glütensiz Ramazan paketi dağıttı.

Ramazan paketi Çölyak hastalarına özel

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çölyak Derneği Denizli Şubesi'nce üç yıldır yürütülen çalışmada, kent mertezi ve ilçelerinde tespit edilen çölyak hastalarına verilen destek sürüyor. Projenin ilk yılında 120 olan sayı bu yıl 202'ye ulaştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çölyak hastası 202 kişiye glütensiz gıdaların yer aldığı Ramazan paketi dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu'nda gerçekleştirilen gıda dağıtımına; Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çölyak Derneği Denizli Şube Başkanı Türkan Gülsevin Satır ve hastalar ile yakınları katıldı.
DESTEK SÜRECEK
Çölyak hastalarına desteği sürdüreceklerini söyleyen Gökoğlan, "Çölyak hastalarının bünyeleri; buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan glüteni kabul etmiyor. Bu nedenle glütensiz gıda tüketmeleri gerekiyor. Çok yaygın olmamakla birlikte fiyatları da yüksek olan bu gıdaları almakta zorluk çeken vatandaşlarımıza bizler destek veriyoruz. Hazırlamış olduğumuz paketlerimizin içerisinde un, makarna, ekmek, kraker ve buna benzer 11 çeşit ürün yer almaktadır. Bizler bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz