Resimlerine değil evlatlarına sarılsınlar

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Diyarbakır HDP İl Binası önünde terör örgütünün kaçırdığı evlatlarını bekleyen “Diyarbakır Annelerini” ziyaret etti. Uysal, "Bölgenin üzerinde vesayet düzeninin yıkılması, insanımızın demokratik hukuk düzeni içerinde nefes alabilmesi, evlatlarının fotoğraflarına değil, evlatlarına sarılabildiği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim istiyoruz" dedi.

Resimlerine değil evlatlarına sarılsınlar

Uysal ve Enginyurt, Diyarbakır’a giderek, evlat nöbetinde olan “Diyarbakır Anneleri"ne destek ziyaretinde bulundu. Uysal, evlatlarından haber alamayan anneler için “Evlatlarının fotoğraflarına değil, evlatlarına sarılabildiği bir Türkiye’yi hep beraber inşa etmek istiyoruz” dedi.

Uysal'ın açıklaması şöyle:

TEMSİLCİYİ TERÖR ÖRGÜTÜ HALİNE GETİRİRSENİZ: Başta terör örgütü olmak üzere ve onun destekçileri insanımıza kan ve gözyaşı vadetmektedir. Burada siyasi partiler terör örgütlerine sırtını dayamaz, millete sırtını dayar. O nedenle, özellikle AK Parti iktidarının birtakım yanlışlarıyla beraber bölge halkının yegane tek temsilcisi terör örgütü haline getirirseniz, terörün terörizmin müsamaha ve tereddüt kaldırmayacağı bilinci içerisinde daha büyük kitlelerin terör örgütünün arkasına geçmesine de vesile olursunuz.

FOTOĞRAFA DEĞİL, EVLATLARINA: Bu ülkede devletin egemenlik sahasının, emniyet güçlerinin, kamu kurumlarının sınırlarına sıkıştığı bir dönemin akabinde bu yanlışları telafi etmek adına yeniden irade koymuş Diyarbakır annelerimiz, bu zafiyeti telafi etmek için cesaretleriyle beraber millet önünde aydınlatma vazifesi görüyorlar... Başta buradaki annelerimiz olmak üzere, buralarda olamayan, ama onların cesaretleriyle cesaretlenen 1000’lerin 100.000 ‘lerin, tüm halkımızın bu iradeyi daha da büyüterek bölgenin üzerinde vesayet düzeninin yıkılması, insanımızın demokratik hukuk düzeni içerinde nefes alabilmesi, evlatlarının fotoğraflarına değil, evlatlarına sarılabildiği bir Türkiye’yi hep beraber inşa edelim istiyoruz.

ENGİNYURT: DEVLETTEN EVLATLARINI İSTİYORLAR, HDP’DEN DEĞİL

DP’li Enginyurt da “Biz HDP’nin ayağına gelmedik, biz buraya HDP’ye ağlamaya gelmedik. Biz onurlu dik duruş gösteren şerefli Kürt annelerinin yanında olmaya geldik. Birileri korkup yatağın altında saklanırken, hiçbir şekilde ses çıkaramazken, Diyarbakır Anneleri ‘Biz buradayız’ demişler. Devletinden evlatlarını istiyorlar. HDP’den değil” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz