Ressam emekliler

Düzce, Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı resim kursuna katılan emekli öğretmen 77 yaşındaki Ayten İkizoğlu ile bir fabrikadan emekli 75 yaşındaki Kamil Yalçın Geçyol, resim yaparak mutlu olduklarını söyledi.Çocukluktan itibaren resme meraklı olduklarını belirtenAyten İkizoğlu ile Kamil Yalçın Geçyol yaptıkları tabloları yakınlarına verdiklerini belirtti.

Ressam emekliler

Düzce Halk Eğitim Merkezi'nin 2 ay önce açtığı ressamlık kursuna katılan 2 torun, 3 çocuğu olan emekli sınıf öğretmeni Ayten İkizoğlu ile 5 çocuk ve 8 torunu bulunan bir fabrikadan emekli Kamil Yalçın Geçyol, emekliliklerinin tadını resim yaparak çıkarıyorlar. Yetenekleri ve kursta aldıkları eğitim sayesinde kısa sürede güzel eserler ortaya çıkaran Ayten İkizoğlu ile Kamil Yalçın Geçyol, resimleri yakınlarına hediye ediyor. Resmin kendisine enerji verdiğini belirten Ayten İkizoğlu, şöyle dedi:
"Çocukluğumdan beri resim yapmayı seviyorum. Burada biraz daha profesyonel hale getirmeye çalışıyorum. Burası ikinci evim oldu. Arkadaşlarımla beraber hocamızla beraber burada çalışmaktan çok mutlu oluyorum. Bana katkı ve enerji veriyor. Duygularım burada çok değişiyor. Çocuklarım benden çok memnunlar ve birer birer yaptığım tabloları evlerine taşıyorlar."
Resim yaptıkça gençlik yıllarına döndüğünü anlatan Kamil Yalçın Geçyol ise, "Orta okul yıllarında kara kalemle çalışmalar yapıyordum. Fakat yağlı boya resmi burada öğrendim. Kızımın teşvik etmesiyle resme başladım. Yaptığım tabloları eşe dosta vererek bir şeyler öğrendik. Resim yaptığımda gençlik yıllarımı hatırlıyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA