Roboski'de katledilenler anıldı

28 Aralık 2011'de savaş uçaklarından atılan bombalarla yaşamını yitiren 34 kişi için Roboski'de anma düzenlendi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "failler hesap verene kadar bu dava bitmeyecek" dedi.

Roboski'de katledilenler anıldı

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011'de savaş uçakları tarafından bombalandığı iddiasıya yaşamlarını yitiren 19'u çocuk 34 kişi mezarları başında anıldı.

Anmaya katledilenlerin yakınları ellerinde yakınlarının fotoğraflarıyla katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,Emek ve Özgürlük İttifakı temsilcileri Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve Bölge baro başkanları da anmaya katıldı.

Anmada söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan "hala faillerin ortaya çıkarılmaması, Roboski’nin üzerinin kapatılması Türkiye’de büyük bir ayıptır." dedi ve etkin soruşturma çağrısı yaptı:

"Roboski'de katledilen 34 insanımızın yakınlarına, ailelerine, halkımıza bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Aradan 11 yıl geçmesine rağmen etkin bir soruşturmanın yapılmaması, hala faillerin ortaya çıkarılmaması, Roboski’nin üzerinin kapatılması Türkiye’de büyük bir ayıptır. Derin bir yaradır aynı zamanda. 11 yıldır bu ailelerin ellerinde sadece resimleri bıraktılar, bu ailelerin gözlerinde yaşlar bıraktılar. Etkin bir soruşturma yapılmadı, failler ortaya çıkarılmadı. Talimatı veren ortada, failler ortada, suçu işleyenler ortada. Ortada olmayan tek şey adalet, hukuk. Hesap vermesi gerekenlerin hesap sorması gerekenlere saldırdığı bir zihniyetle karşı karşıyayız."

Kaynak: Diyarbakır Söz