Sağlık müdürü görevden alındı

Eski Tarım ve Orman Bakanı, AK Parti milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın “Şanlıurfa’da sağlığın iyi yönetilmediğini görüyorum” açıklamasının ardından Şanlıurfa İl Bağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’ne atandı. Erkuş’un yerine ise Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm atandı.

Sağlık müdürü görevden alındı

AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, dün yaptığı sosyal medya paylaşımda, Şanlıurfa’daki sağlık hizmetini eleştirmişti. Fakıbaba’nın mesajı, şöyleydi: “Eski bir başhekim ve genel cerrahi uzmanı olarak Şanlıurfa’da sağlığın iyi yönetilmediğini görüyorum. Bunu iki yıldan beri sayın bakanımıza anlatmaya çalışıyorum. Ancak başarılı olamadım. Bu sefer sayın bakanımızın Şanlıurfa’daki sağlıkla ilgili problemleri çözeceğine inanıyorum.”

YAPILAN AÇIKLAMA

Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Fakıbaba’nın sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “30.11.2017'den itibaren yürüttüğüm Manisa İl Sağlık Müdürlüğü görevim sona erdi. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş Manisa İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. Manisa’mız için hayırlı olsun.”

Manisa’ya atanan Erkuş’un 1 Mart 2019’dan bu yana Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığı öğrenildi. Erkuş’un yerine Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün getirildiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz