Sahte avukat; çocukluk hayalim

Mardin'de katıldığı duruşmada hakimin şüphelenmesi üzerine sahte olduğu anlaşılan avukat, kendisini "çocukluk hayalimdi" sözleriyle savundu.

Sahte avukat; çocukluk hayalim

Mardin'de kendisini avukat olarak tanıtıp, halktan para toplayan ve ayrıca katıldığı duruşmalarda savunma yapan Abdurahman B., önceki gün gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Muş'tan Mardin'e geldiği öğrenilen Abdurahman B., ilçede kendini avukat olarak tanıtıp, mağduriyetlerini tespit ettiği kişilerle ilişkilendi. Mazıdağı ilçesinde adli vakalar içeren onlarca dosyaya baktığı sırada Mardin ve Mazıdağı adliyelerinde cübbeyle duruşmalara katıldı.

En son Mazıdağı Adliyesi’ndeki Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya Baran Gümüş ismi ile katılan sahte avukatın savunmasından şüphelenen hakim, duruşmaya ara vererek, Baran Gümüş isimli bir avukatın olup olmadığını soruşturdu. Bu isimde bir avukatın olmadığının ortaya çıkması sonrası hakimin şikayetiyle gözaltına alınan Abdurrahman B., tutuklanırken, savunmasında da dikkat çeken cümleler sarf etti.

ÇOCUKLUK HAYALİYMİŞ 

Daha önce kendisini doktor olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan Abdurahman B., savunmasında "Avukatlık yapmak çocukluk hayalimdi. Hep avukat olmayı istedim ama okuyamadım. Ben de bu şekilde çocukluk özlemimi gidermek istedim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz