Sahte pasaportlarla kaçakları sınırdan geçiren çete çöketildi

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı eş zamanlı operasyonda, sahte pasaport düzenleyerek kaçakları sınırdan geçiren şebeke çökertildi.

Sahte pasaportlarla kaçakları sınırdan geçiren çete çöketildi

Meriç Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla harekete geçen jandarma, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, göçmen kaçakçılığı yapmak, parada sahtecilik, Pasaport Kanunu'na muhalefet, sahte kimlik kullanmak, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve vermek iddiasıyla şahısları teknik takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay takip edilen şahıslara yönelik Edirne’nin Meriç ilçesi ile İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

20 kişinin gözaltına alındığı operasyonun yapıldığı ikametlerde yapılan aramalarda, Atatürk ve İzmir Adnan Menderes havalimanları ile Kapıkule Gümrük Kapısı polis giriş çıkış mühürleri, sahte noter mührü, sahte kimlik, plaka ve paralar ile zodyak bot ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslardan; örgüt lideri olduğu iddia edilen Irak asıllı M.E.M., C.B. ile H.A., A.A., H.A., C.T., H.A., E.C., F.F., M.N.I., Y.S., N.G., I.Ü., M.K., F.K., Ç.Ç., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şebekenin, önceki yıllarda PKK terör örgütü mensubu 2 kişiyi sınırdan geçirdiği tespit edildi.

Bu arada, geçen yıl Edirne sınırları içerisinde 22 bin civarında kaçak yakalanmıştı. Şebeke üyelerinin, bağlantı kurdukları kaçaklardan, gidecekleri ülkeye göre bin ile 5 bin euro arasında para aldıkları öğrenildi. Jandarmanın operasyonuyla insan kaçakçılarının önemli bir para kaynağı kurutulmuş oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz