Görüş Bildir

Şair Ana’ya veda! Gülten Akın kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Türk şiirinin “Şair Ana”sı olarak tanınan Gülten Akın, Ankara Kocatepe Camii’sinde kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı.

Şair Ana’ya veda! Gülten Akın kadınların omzunda son yolculuğuna uğurlandı

Türk şiirinin yaşayan en büyük şairi kabul edilen Gülten Akın, son yolculuğuna kadınların omuzlarında uğurlandı. “Ah, kimselerin vakti yok/Durup ince şeyleri anlamaya” gibi akıllara kazınan yüzlerce dizenin sahibi, Türk şiirinin büyük ustası Gülten Akın için Kocatepe Camisi’nde öğle namazı sonrası tören düzenlendi. Törende şairin ailesi taziyeleri kabul etti.

HDP EŞ BAŞKANI FİGEN YÜKSEKDAĞ’DA TÖRENE KATILDI

Törene katılan, Akın’ın Türk edebiyatı açısından önemli bir kayıp olduğunu belirten HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

 “Gülten Akın, çok güçlü bir kadın şair kimliği ortaya koydu. Sanat, edebiyat camiasına kadının sesi, kadının ruhu çok fazla yansımaz. Gülten Akın aslında yaşamı boyunca kadından şair, edebiyatçı olamayacağı önermelerinin de en güçlü olduğu dönemlerde bunun tersini ortaya koydu. Bilincinin gücüyle, ilhamının parıltısıyla kendisine alan açmıştır. Aynı zamanda bütün kadınlara bu alanı kazandırmıştır.”

“VÜCUDU YORGUNDU, GÖNLÜ DEĞİLDİ”

Akın’ın arkasında vicdanı bıraktığını belirten şair Ahmet Telli ise duygularını, “Onun şiirlerini yeniden okursak, vicdanımız titreyecektir. Sanıyorum ülkenin bugünlerdeki haline daha fazla dayanamadı durmadan incelen vücudu” diyerek özetledi. Son iki yılında Gülten Akın’ın yanında olan doktoru Ömer Çelikten de, “Hastalığın getirdiği bir yorgunluğu vardı ama gönlü o kadar yorgun değildi. Dinç, etrafına karşı duyarlı, özellikler sevgi sözcüklerine karşı çok hassastı” bilgisini verdi. Gülten Akın, cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi