Sakarya'da sahte imza ile oy pusulası ve mühür teslimi iddiası

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, pazar günü yapılacak olan seçimlerde Serdivan bölgesine ait zarf, oy pusulasıve mühürlerin bulunduğu 2 çuvalın, sahte isimlerle başkalarına teslim edildiğini iddia etti.

Sakarya'da sahte imza ile oy pusulası ve mühür teslimi iddiası

Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan dün gece Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:
"Şu an aldığım ve teyit ettiğim bilgiye göre Sakarya'nın Serdivan ilçesinde kapalı spor salonunda bulunan oy pusulası zarf ve mühürlerin bulunduğu 2 çuval kayıp... çuvallar sahte imza ile başkalarına teslim edilmiş... 2 çuval oy ve mühür ortada yok..."
Kazan'ın bumesajını ihbar kabul edenSakarya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Görevlendirilen iki savcı,218 sandık ve77 bin 754 seçmenin bulunduğu Serdivan ilçesindeki görevli sandık başkanlarıyla ilgili inceleme başlattı.Soruşturma kapsamında iddia edilen 2 çuval oy pusulası ve mühürlerin araştırıldığı öğrenildi.

AK PARTİ'DEN SUÇ DUYURUSU

Bu arada Ak Parti Sakarya İl Başkanlığı da Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan'ın iddiaları üzerine Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İlBaşkan Yardımcısı Sezai Akyol suç duyurusu sonrasında yaptığı yazılı açıklamada ''Basından takip ettiğimiz kadarı ile siyaset ile alakası olmayanlar tarafından ortaya atılan iddialar ve bunların işbirlikçileri üzerinden kamuoyunda bir algı operasyonu yapılmak istendiği anlaşılmaktadır" dedi.
Akyol, gerekliişleminİl Seçim Kurulu tarafından yapılarak ivedilikle kamuoyu ile paylaşılmasını talep ettiklerini belirterek "Sonucunu hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA