Görüş Bildir

Samsun'da 21 yaşındaki 3 çocuk annesinin işlediği suçlar yaşından büyük çıktı

Samsun'da, 21 yaşındaki genç kadının 55 suç kaydı ve 22 yıl hapis cezası çıktı. Samsun'da hırsızlık suçundan toplam 22 yıl hapis cezası ve 55 suç kaydı bulunduğu ileri sürülen 3 çocuk annesi 21 yaşındaki kadın, yine hırsızlık suçundan gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgusundan sonra adliyeye sevk edildi.

Samsun'da 21 yaşındaki 3 çocuk annesinin işlediği suçlar yaşından büyük çıktı

Samsun'da çeşitli hırsızlık suçlarından toplam 22 yıl hapis cezasının bulunduğu ileri sürülen ve eşi cezaevinde olduğundan çocuklarının da yaşının küçük olmasından dolayı cezaevine girmesi ertelenen 21 yaşındaki D.G. adlı 3 çocuk annesi genç kadın, yine hırsızlık yaptı.

HIRSIZLIKTAN 55 SUÇ KAYDI VAR

Hırsızlık suçundan 55 suç kadı bulunan D.G., İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir giyim mağazasından hırsızlık olayını karıştı. Yanında akrabası olan 15 yaşındaki D.G. adlı kız çocuğuyla birlikte üniversite öğrencisi B.K.(23) adlı genç kızın çantasından cüzdanını çalınması olayına karışan D.G., güvenlik kamerası kayıtlarından yakalandı.

GÖZALTINA ALINDI

D.G. ile D.G.'nin cüzdanı çaldıktan sonra içinden 300 lira parayı alıp daha sonra da yakalanacaklarını anlayınca cüzdanı ve parayı mağaza içinde yere atıp kaçtıkları tespit edildi. D.G. ile yaşı küçük olan akrabası D.G., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

D.G. adlı kız çocuğu Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Hırsızlık Bürosu'nda sorgulanması tamamlanan D.G., kucağında bebeğiyle birlikte bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

Samsun'da, 21 yaşındaki genç kadının 55 suç kaydı ve 22 yıl hapis cezası çıktıSamsun'da hırsızlık suçundan toplam 22 yıl hapis cezası ve 55 suç kaydı bulunduğu ileri sürülen 3 çocuk annesi 21 yaşındaki kadın, yine hırsızlık suçundan gözaltına alındı. Emniyette yapılan sorgusundan sonra adliyeye sevk edildi.

Samsun, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on altıncı şehri. Karadeniz Bölgesi'nin Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alır ve bölgenin en kalabalık şehridir.[2] On yedi ilçenin bulunduğu Samsun'un genel yönetimi Samsun Büyükşehir Belediyesi ve valilik tarafından sağlanmaktadır.[3][4] Kuzeyinde Karadeniz, doğusunda Ordu, güneyinde Tokat ve Amasya, batısında ise Çorum ve Sinop illeri ile çevrilidir.

Karadeniz Bölgesi'nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerden[6] olup "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak tanıtılmaktadır. Karayollarıyla Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan Samsun aynı zamanda bir liman şehridir ve geniş hinterlandı ile bir lojistik merkezidir.

Yerleşim geçmişi MÖ 60000 yılına dek uzanan Samsun'a yerleşen ilk topluluk MÖ 5000-3500 arasında buraya gelen Kaşkalardır.Kaşkaların ardından Hitit ve Amazon dönemlerini yaşayan şehir MÖ 1182 ile MÖ 546 yılları arasında sürekli el değiştirmiş ve bu yıldan itibaren Pers hakimiyetine girmiştir.Perslerin ardından Pontus, Roma, Bizans egemenliği gören Samsun bunların ardından bir Ceneviz kolonisi haline gelmiştir. Bu dönemde Danişmendliler Beyliği tarafından kuşatılan Samsun alınamamış ve şehrin hemen yanına "Müslüman Samsun" adıyla yeni bir şehir kurulmuştur. I. Mehmed dönemine dek iki Samsun şehri de varlığını sürdürmüş, bu dönemde her iki şehir de Osmanlı Devleti topraklarına katılarak birleştirilmiştir. 1422-1428 yılları arasında Osmanlı hakimiyetinden çıkan Samsun tekrar Osmanlı toprağı olmuş ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyetinin ilanına dek bu durumunu sürdürmüştür.

Türkiye'nin kurulmasına dek uzanan ve 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışıyla başlayan sürecin başlangıç durağı olması nedeniyle özel bir konumu bulunan Samsun "19 Mayıs Kenti" olarak anılmakta ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 1938 yılında resmî bayram ilan edilen 19 Mayıs günü 1926 yılından beri Samsun'da "Gazi Günü" adıyla kutlanmaktaydı.2Mustafa Kemal Atatürk de 19 Mayıs'a verdiği önemi o günü doğum günü olarak kabul ederek göstermiştir.

Kaynak: İnternet Ajans

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi