Samsunda kruvaziyer turizmi hazırlığı

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, son günlerde yeniden gündeme gelen kruvaziyer turizmle ilgili çalışmaların Samsun limanına farklı bir önem kazandıracağını belirterek, "Daha çok Ege ve Akdeniz’deki limanlarımızda görüp de imrendiğimiz, devasa yolcu ve yük gemilerini artık Samsun’da da konuk edebilmek için hazırlık yapıyoruz" dedi.

Samsunda kruvaziyer turizmi hazırlığı
Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, kentin uzun süre Karadenizi Anadolu’ya bağlayan bir kavşak noktası olarak düşünüldüğü için, bu güne kadar içinde barındırdığı kültürel, tarihi ve turistik değerlerin ikinci planda kaldığını söyledi. Ünal, "Kimileri için Samsun Anadolu’dan Batı Karadenize ya da Doğu Karadenize geçerken kimileri için de geçim sıkıntısıyla daha büyük kentlere, gurbete giderken, üzerinden geçilmesi gereken ara istasyonlardan biriydi. Belki biraz da bu özelliği dolayısıyla bugüne kadar büyük bir bikirim sahibi oldu. Belki de kavşak noktası olma özelliği doygunluğa ulaşınca farkına vardık el değmemiş güzelliklerin. İşte şimdi biriktirdiği bu güzellikleri, değerleri de meraklılarıyla paylaşmaya başladı" dedi.
Gerek kent merkezinde, gerekse ilçelerde yapılan kazılar sonucunda ortaya çıkan binlerce yıllık kent kalıntılarını yeniden aslına uygun olarak düzenlemek ve tanıtılması gerektiğini söyleyen Ünal, "El değmemiş doğal güzelliklerimizi yeniden yapılandırıp ziyaretçilerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Günümüzde deniz turizminin artık yavaş yavaş doyuma ulaştığını, insanların artık tarih, kültür ve doğa turizmine yöneldiğini görüyoruz. Bu bakımdan daha bir önem taşıyor Samsun. Şimdilik Havza 25 Mayıs Kılavuz Ormanı Bölgesi, Havza Kaplıcalar Bölgesi, Ladik Akdağ, Ayvacık, 19 Mayıs, Vezirköprü ve Bafra Kolay turizm bölgesi olarak ilan edildi. Çok kısa zamanda bunlara yenilerinin de ekleneceğini biliyoruz" diye konuştu.
Ünal, kente gelen turist sayısının günden güne arttıkça hizmet veren işletmelerin sayısı ve hizmet niteliklerinin de hızla yükselmeye başladığını da söyledi. Ünal şöyle devam etti:
"Son günlerde yeniden gündeme gelen kruvaziyer turizmle ilgili çalışmalar, Samsun limanına farklı bir önem kazandıracak. Daha çok Ege ve Akdeniz’deki limanlarımızda görüp de imrendiğimiz, neredeyse bir şehir büyüklüğündeki, devasa yolcu ve yük gemilerini artık Samsun'da da konuk edebilmek için hazırlık yapıyoruz. Çok kısa bir zamanda da meyvelerini toplayacağımızdan eminim. Umuyoruz ki Samsun çok yakın bir gelecekte parmakla gösterilen bir kültür ve turizm merkezi olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz