Samsun'da sahte parayla yakalanan 3 sanığa 3 yıl hapis!

Samsun'da sahte sahte paralarla yakalanan tutuklu 3 sanığa 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi, tutuksuz 2 sanık ise beraat etti.

Samsun'da sahte parayla yakalanan 3 sanığa 3 yıl hapis!
Olay, 3 ay önce merkez İlkadım İlçesi Kale Mahallesi'nde meydana geldi. 50 yaşındaki A.K. bir döviz bürosuna giderek 100'lük 4 doları verip bunları Türk lirasına çevirmek istedi. İşyeri çalışanları dolarların sahte olduğunu belirleyince A.K.'yi oyalayıp polisi aradı. Gelen polis, şüpheliyi sahte paralarla birlikte gözaltına alarak soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma kapsamında bir dernek binasına baskın yapan polis olayla bağlantısı olduğu tespit edilen Yaşar İ. (46), Hüseyin G. (49), Yılmaz A. (54), Mustafa A. (38) ve Tamer K.'yı (50) 100'lük 95 sahte dolarla birlikte yakalayıp gözaltına aldı. A.K., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma sırasında sahte dolarları Hüseyin G.'nin İstanbul'dan Samsun'a getirdiği ve diğer diğer 4 şüpheli ile birlikte piyasaya sürecekleri belirlendi. 
TUTUKSUZ YARGILANMALAR

Polisteki iişlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Tamer K. ve Mustafa A. serbest bırakılırken diğer 3 şüpheli ise tutuklandı. Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'parada sahtecilik' suçundan haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına bugün devam edildi. Tutuksuz sanıklardan Tamer K.'nın katılmadığı duruşmada diğer sanıklar hazır bulundu. Mahkeme heyetine son savunmalarını yapan tutuklu sanıklar Yaşar İ.,  Yılmaz A. ve Hüseyin G. ile tutuksuz sanık Mustafa A. suçsuz olduklarını belirterek tahliyelerini istedi.
İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların beraatine, tutuklu sanıklar Yaşar İ., Yılmaz A. ve Hüseyin G.'ye 'parada sahtecilik' suçundan her birine 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verip tahliyelerini kararlaştırdı.

Kaynak: DHA