Sanayide rafine kurup akaryakıt imal ettiler…

Mardin Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın tesisinde Ürdün Asıllı bir kişinin yardımı ile kurdukları rafineri ile motor yağı ile gaz yağını karıştırarak motorine dönüştüren toplam 7 kişi gözaltına alındı. Polisin yaptığı aramada ise fabrika tesislerinde işletmeye hazır 140 bin 718 Litre akaryakıt ve bin 550 Litre Gazyağı, bir adet tabanca ile 8 adet mermi ele geçinildi.

Sanayide rafine kurup akaryakıt imal ettiler…

Piyasaya kaçak akaryakıt sokulduğu yönünde bilgi alan Mardin il Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlular ile Mücadele ekipleri, Ürdün asıllı R.A.S.M. adlı bir şahsı yakın takibe aldı. Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), bir fabrikanın içinde kurdukları makine ve aksamları ile 10 numara motoryağı ile gazyağını karıştırarak motorine dönüştürüp piyasaya sürüldüğünü tespit eden polisn asıllı, 2’si Ankara’da olmak üzere 12 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı.

 

NE SAHTEKARLIK AMA?

Operasyonda, V.B., F.B., S.D., F..B., Ürdün asıllı R.A.S.M. ile Ankara’da A.B., İ.B., adlı şahısları yakalayarak gözaltına aldı. Fabrikada, işyerleri ile zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda 140 bin 718 Litre akaryakıt, bin 550 Litre gazyağı, bir adet Tarıkq marka 7,65 mm çapında tabanca ile 8 adet mermi ele geçirildi.

Yakalanan zanlıların “Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında akaryakıt kaçakçılığı, imalatı ve ticareti yapmak suçlarından adliyeye sev edilen 7 kişinin sorgulamaları devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz