Sandık görevlisi ücreti ne kadar?

2024 Sandık seçim görevlisi ücreti ne zaman yatacak? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar?

Sandık görevlisi ücreti ne kadar?

31 Mart yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte sandık görevlisi ücretleri de gündeme geliyor. Daha önceki seçimlerde yine binlerce sandık görevlisi yer almış oy sayımı ve oy sayımı gibi işlemlerde aktif olarak rol almışlardı. Şimdi, gözler 31 Mart yerel seçimlerinde sandık görevlilerinin alacakları ücretlere çevrildi. Sandık görevlisi ücreti ne kadar? Ne zaman yatacak? hemen aktaralım.

Sandık görevlilerinin alacağı ücretler, seçim süreci tamamlandıktan sonra sandık başında görev alanların banka hesaplarına yatırılıyor. Peki, sandık görevlilerinin ücreti ne kadar? 2024 Yüksek Seçim Kurulu, sandık seçim görevlisi ücreti ne zaman yatacak, hangi tarihte ve ayın kaçında hesaplarda olacak?
Türkiye’de 61 milyona yakın seçmen 31 Mart’ta yerel seçimler için sandık başına olacak. Yerel seçimlerde sandıklarda görev almak isteyen vatandaşlar ise sandık görevlisi ücretini araştırıyor. Türkiye geneli 81 ildeki sandık görevlileri, oy sayımı ve dökümü gibi işlemlerde bulunurken seçimlerin tamamlanmasıyla ücretlerini almaya başlayacaklar. 
Peki Sandık görevlisi ücreti ne kadar? YSK 2024 Sandık seçim görevlisi ücreti ne zaman, hangi tarihte ve ayın kaçında hesaplarda olacak? İşte yanıtı…

Sandık Görevlisi Ücreti Ne Kadar 2024

Sandık görevlisi ücreti belirlendi.
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri şu şekilde;

  • Sandık kurulu başkanları- 2.947 T
  • Sandık memurları- 2.088 TL
  • Partili üyeleri- 1.044 TL
  • Bina sorumlularına ise 2.936 TL ücret ödenecek.

Sandık Görevlisi Olmak İçin Şartlar Nelerdir?

Seçimlerde sandık başında görev almak isteyen kişilerin, sandık görevlisi olmak başvuru şartları için seçim kurullarının duyurularını takip etmeleri gerekiyor.
Sandık görevlisi olmak için genel itibariyle şu şartlar aranmaktadır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşını doldurmak
  • Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak
  • Herhangi bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak

Başvuru yapan vatandaşlar için, YSK tarafından belirlenen eğitim programlarına katılımları zorunlu tutulabilir. Alınan eğitimin ardından sandık görevlisi olarak atamalarının yapılması beklenir.
İdare amirleri, zabıta amirleri ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı askeri şahıslar (sivil memurlar dahil olmak üzere), TBMM üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemez ve sandıklarda görev alamazlar.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler