Sanık, duruşmada kendisine beddua etti

İzmir'de özel yetkili mahkemede çete suçlamasıyla mahkum olan, Yargıtay'ın bozma kararının ardından Isparta'nın Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmaya başlayan 9 sanıktan Fehmi Sinan Aydoğdu, "Bu suçu işlemişsem Hz. Adem'den kıyamete kadar bütün Müslümanların ve Allah'ın laneti üzerime olsun" dedi.

Sanık, duruşmada kendisine beddua etti
Yaklaşık 8 yıl önce 'suç amaçlı örgüt kurmak', 'nitelikli yağma', 'silahla yaralama', 'tehdit ve hakaret' gibi çeşitli suçlardan tutuklandıktan sonra İzmir'deki Özel Yetkili Mahkeme'de yargılanarak 30 yıla kadar hapis cezası alan 9 sanık, Yargıtay'ın bazı kararları bozmasının ardından Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmaya başladı. Sanıklar geçen ayki duruşmanın ardından ikinci kez hakim karşısına çıktı. Önceki gün yapılan duruşmaya tutuklu sanıklar Muhammed Ali Rıza Ünal, Fehmi Sinan Aydoğdu ve tutuksuz yargılanan H.B. katılırken, diğer sanıklar Önder Ercan, Veli Gürocak, Mustafa Zirek, Hüseyin Ordukaya, Emin Karatay ve Salim Soylu tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı.
Duruşmayı izlemek üzere Yalvaç'a gelen sanık yakınları kimlik kontrolü ve üst aramasının ardından salona alındı. Mahkeme heyeti bir önceki duruşmada sanıkların 'Müştekilerin dinlenmesini ve yüzleştirme yapılmasını istiyoruz. TİB'den suç tarihinde telefon sinyallerinin nereden geldiği araştırılsın' şeklindeki taleplerinin oybirliği ile reddedildiğini açıkladı. Savcılığın mütalaası sanıklara okundu ve bir sonraki duruşmada mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre verildiği açıklanarak söz verildi.
'SUÇLANDIĞIM KONUYLA ALAKAM YOK'
Tutuklu sanıklardan Fehmi Sinan Aydoğdu, işlemediği bir suçtan dolayı 7 yıldır mağdur olduğunu ve kimseye derdini anlatamadığını belirterek, "Hakkımızda iddianame hazırlayan savcı Zafer Kılıç öyle bir iddianame hazırlamış ki bir tek 'gözün üstünde kaşın var' demediği kalmış. Suçlandığım konuyla alakam yok. Cımbızla tapelerden bir şeyler çıkarmışlar, mahkemeye sunmuşlar. Ben hukuk okumadım ama bir olayda mağdur varsa o mağdur mahkemeye bir kez olsun getirilip ifade alınmaz mı? Yağma, yağmaya teşebbüs, cinayete teşebbüs ile yargılandım. Neyi yağmalamışım? Kimi öldürmeye çalışmışım? Bu suçu işlemişsem Hz. Adem'den kıyamete kadar bütün Müslümanların ve Allah'ın laneti üzerime olsun. İşlememişsem bana suç isnat edenleri Allah'a havale ediyorum. Allah rızası için sizden tahliye ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti diğer sanıklara da söz verdikten sonra savcının mütalaası hakkında savunma yapmak üzere sanıklara süre verip, duruşmayı erteledi.
Duruşma salonundan çıkıldığı sırada sanık Fehmi Sinan Aydoğdu'nun annesi olduğu belirten bir kadın, "IŞİD'çiler 15 günde salıveriliyor. Bizim günahımız ne? Hiç mi çoluğunuz, çocuğunuz yok? Hiç mi acımıyorsunuz?" şeklinde mahkeme heyetine tepki gösterdi. Kadın yakınları tarafından susturuldu.

Kaynak: DHA