Görüş Bildir

Şanlıurfa'da dolandırıcılık operasyonu

Telefonla aradıkları kişilere kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırdıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa'da dolandırıcılık operasyonu

Şanlıurfa'da telefonla aradıkları kişileri kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırdıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli kentlerde telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı, hakim ve güvenlik görevlisi olarak tanıtarak, çeşitli suçlamalar yöneltip dolandıran bir şebekeyi belirledi. Kent merkezi ve bazı ilçelerde düzenlenen operasyonda Recep Ö, Ali K, Yakup S, Halil A, Mehmet A, Ramazan A, Halil E. ve Ramazan Ç. gözaltına alındı.

Zanlıların Kayseri, Samsun, Antalya, Kahramanmaraş ve Denizli'de telefonla aradıkları kişileri toplam 168 bin 705 TL dolandırdıkları tespit edildi.

DOLANDIRICILIK OPERASYONU

Emniyette işlemleri tamamlanan 8 kişi, hastanede sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Bu arada, zanlılardan Halil A'nın görme engelli olduğu anlaşıldı.

Dolandırıcılara kaptırdığı parasını polisten aldı

Öte yandan, söz konusu şebekeye 60 bin TL kaptıran Kayserili Tevfik Yüceler, polis ekiplerinden parasını teslim aldı. Zanlıları kısa sürede yakalayan Şanlıurfa Emniyetine teşekkür eden Yüceler, vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı.

Parasını yatırmak için banka şubesine giden Yüceler'e, bir polis memuru da eşlik etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi