Şanlıurfa'da "en lezzetli isot" yarışması yapıldı

Aralarında şarkıcı Mahmut Tuncer'in de yer aldığı jüri üyeleri, isotların acı tadı karşısında zorlandı

Şanlıurfa'da

Şanlıurfa'da kadınlar tarafından hazırlanan en lezzetli isotu belirlemek amacıyla yarışma yapıldı.

Büyükşehir Belediyesince, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde "Dünyanın En Lezzetli Acısı Urfa İsotu" sloganıyla düzenlenen yarışmaya, yemeklik ve çiğ köftelik kategorilerinde 246 kişi ürettikleri isotlarla katıldı.

İlk elemenin ardından finale kalan 62'si çiğ köftelik, 21'i ise yemeklik kategorisindeki isotlar, aralarında şarkıcı Mahmut Tuncer'in de olduğu jüri üyeleri tarafından tadına bakılarak puanlandı.

Yarışma sonucunda, yemeklik isot kategorisinde 1'inci Esra Çıkma, 2'nci Hülya Karcı, 3'üncü Merve Peker olurken, çiğ köftelik isot kategorisinde dereceye girenler ise daha sonra açıklanacak.

Dereceye girenlere programın sonunda ödülleri olan altınlar verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yarışmanın ardından yaptığı konuşmada, Şanlıurfa'nın birçok tarım ürününün ana yurdu olduğunu söyledi.

Bu tarım ürünlerinden birinin de isot olduğunu belirten Beyazgül, "Çiğ köftenin ana maddesi isottur. Küçüklükten başlayarak herkes çiğ köftenin tadına bakar ve damak kültürümüz oluşur. Şanlıurfa bir gastronomi kentidir, yemeklerimizin herhangi bir şehrin yemekleriyle kıyaslanması doğru değildir." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz