Görüş Bildir

Sedat Peker'in süregelen hakaret davası takipsizlikle sonuçlandı

Eski savcı Zekeriya Öz'e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği sebebiyle hakkında dava açılan Sedat Peker'in soruşturması takipsizlik kararı ile son buldu

Sedat Peker'in süregelen hakaret davası takipsizlikle sonuçlandı

Eski savcı Zekeriya Öz'e sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği sebebiyle hakkında dava açılan Sedat Peker'in soruşturması takipsizlik kararı ile son buldu

Meslekten ihraç edilen eski savcı Zekeriya Öz'ün, kendisine Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle Sedat Peker hakkında yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 2 sayfalık takipsizlik kararında, Zekeriya Öz'ün avukatı aracılığıyla Sedat Peker hakkında Twitter üzerinden kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Bu kapsamda soruşturma başlatıldığını belirten savcılık, takipsizlik kararında suçlamaya konu tweetlere de yer verdi. Zekeriya Öz'ün kamuoyu tarafından Ergenekon, Balyoz gibi davaların soruşturmalarını yapan, iddianamelerini hazırlayan Cumhuriyet Savcısı olarak tanındığı belirtilen  takipsizlik kararında Öz ile ilgili değerlendirmelere de yer verildi.

"YAKALAMA KARARI BULUNAN BİR ŞAHSİYET"

Zekeriya Öz ile ilgili olarak, "Bir kısım yasal ve etik olmayan icraatları nedeniyle Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK tarafından açığa alınan, halen kaçak olarak yurtdışında ve hakkında yakalama kararı bulunan bir şahsiyettir" denilen takipsizlik kararında, Sedat Peker'in ifadesine de yer verildi. Peker'in, ifadesinde, kendisi hakkında Ergenekon davasında başka sanıklara da yapıldığı gibi kumpas ve düzmece delillerle 10 sene hapis cezası verildiğini ve bu dosyanın Yargıtay'da olup henüz kesinleşmediğini savunduğu belirtildi.

 "ELEŞTİRİ MAKSATLI"

Takipsizlik kararında, Twitter üzerinden yapılan paylaşımların Sedat Peker tarafından yazılmış olduğunun anlaşıldığı vurgulanarak, "Kimliği ve mesleği gereği tarafsız ve adaletli olması gereken ve beklenen bir hukuk adamının bu özelliklerini kaybedip kendi inanç ve dünya görüşüne hizmet etmek amacıyla yapmış olduğu icraatlara karşı bir tepki, bir karşı koyma ve bir şiddetli eleştiri maksadıyla ve hakaret kastı taşımadan yazılan yazılar olarak değerlendirilmiştir" cümlesine yer verildi.

Hakaret suçu unsurlarının oluşmadığı ve laf konusu tweetlerin manevi tazminata konu olabileceği sonucuna varıldığını belirten savcılık takipsizlik kararı verdi.

Sedat Peker kimdir?

90'lı yıllarda Türkiye'de ortaya çıkan mafya oluşumlarının içerisinde yer alması nedeniyle yargılandı.1997 ve 1998 yıllarında çete kurmak suçlaması ile yargılandığı davalarda mahkeme görevsizlik kararı verdi. 12 Mart 2005 tarihinde Kelebek Operasyonu kapsamında tutuklandı. 31 Ocak 2007 tarihinde İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda alınan kararda "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek", "hürriyetinden yoksun bırakmak" ve "evrakta sahtecilik" gibi suçlardan dolayı toplam 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 21. Ağır Ceza Mahkemesinin uzun tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak cezasının 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Tuncay Özkan ve Levent Göktaş ile birlikte tahliye edildi. İstanbul 21′inci Ağır Ceza Mahkemesi Özkan ve Göktaş hakkında yurt dışı çıkış yasağı koyarken, Peker hakkında herhangi bir adli kontrol uygulamadı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir