Seferihisar Ulamış'ta mandalina fabrikasındaki yangında yüksek sesler

Seferihisar Ulamış'ta başlayan mandalina fabrikasındaki büyük yangın kontrol altına alınmaya başlandı

Seferihisar Ulamış'ta mandalina fabrikasındaki yangında yüksek sesler

İzmir'in şirin ilçesi Seferihisar'da akşam saatlerinde başlayan ço büyük yangın kontrol altına alınmaya başlandı. Seferihisar Ulamış Köyü'ne bağlı mandalin fabrikasında meydana gelen yangın hakkında çok sayıda iddialar ortaya atılıyor. Kundalama ihtimali çevre halkı tarafından duyumlanırken, yangının neden çıktığı konusunda da açıklama bekleniyor.Bugün Mandalina Festivali'ne ev sahipliği yapan Seferihisar, akşamına meydana gelen mandalina fabrikası yangını ile adeta çalkalanıyor.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, tesisiteki ahşap paletler ve elyafların ateş almasıyla ve rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü.

Tesisin etrafında bulunan evler boşaltılırken, çevredeki LPG tanklarına sıçrama riski nedeniyle yangının bulunduğu bölgeye vatandaşlar yaklaştırılmıyor.

İtfaiye ekipleri, bir yandan söndürme çalışmalarını yürütürken diğer yandan yangının yakındaki başka bir fabrikaya sıçramasını önlemeye çalışıyor.

Öte yandan, Seferihisar'da gerçekleştirilen mandalina festivali nedeniyle oluşan trafik, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasını geciktirdiği bildirildi.AA

Kaynak: Diyarbakır Söz