Şehit haberini alan babanın feryadı!

Şırnak'ta şehit olan piyade er 20 yaşındaki Tayfur Çankaya'nın acı haberi, Afyonkarahisar'da 'Su borusu patladı' diye eve çağrılan baba Ömer Çankaya'ya verildi. İlk başta oğlunun şehit olduğuna inanmayan Çankaya, "Daha dün konuştum. Bana 'iyiyim merak etme' dedi. Onun yerine ben öleydim. Kuzum, daha küçüktü o" diye feryat etti.

Şehit haberini alan babanın feryadı!
Şırnak'ın Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında saat 07.30 sıralarında üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.
BABA 'SU BORUSU PATLADI' DİYE EVE ÇAĞRILDI
İkmal ve Garnizon Komutanlığı'nda görevli Albay Fatih Sağdıç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile mahalle muhtarı Fehmi Yurtyapan ve beraberindekiler, saldırıda şehit olan piyade er Tayfur Çankaya'nın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine acı haberi vermek için geldi. Evde kimse olmaması üzerine baba Ömer Çankaya'yı cep telefonuyla arayan Muhtar Yurtyapan, apartmanda su borusunun patladığını, acil eve gelmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada heyetle birlikte ambulans, inzibat ve polis araçları evden uzak bir noktada bekletildi. Aralarında psikolog ve imamın da bulunduğu heyet ise şehidin evinin karşısındaki Öğretmenevi'ne girdi.
'ONUN YERİNE BEN ÖLEYDİM'
Şehidin babasının eve gelmesinin ardından sokakta kendisini karşılayan Muhtar Yurtyapan, heyeti çağırdı. Albay Fatih Sağdıç ve Şube Başkanı Kumartaşlı'nın şehadat haberini bildirmesi üzerine baba Ömer Çankaya, "Nasıl olur? Benim oğlum mu?" diye ağlamaya başladı. Bunun üzerine önce bahçedeki sandalyeye oturtulan baba, daha sonra eve alındı. Burada da "Daha dün konuştum. Bana 'iyiyim merak etme' dedi. Ben şimdi nasıl yatarım. Onun yerine ben öleydim. Kuzum, daha küçüktü o" diye feryat eden baba Çankaya'ya ambulansta sakinleştirici yapıldı.
AĞABEY 'TAYFUR' DİYE AĞLADI
Bu sırada eve gelen şehidin ağabeyi Ramazan Çankaya da babasına bir şey olduğu düşüncesiyle 'baba' diye feryat etti. Eve girdiğinde ise kardeşinin şehit olduğunu öğrenen Ramazan Çankaya, 'Tayfur' diye bağırarak ağladı. Kendini yere atan ağabeyi çevredekiler uzun süre sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada evde olmayan anne Şerife Çankaya'nın birkaç gün önce işe başladığı belirtildi. Muhtar Yurtyapan ve Şube Başkanı Kumartaşlı, şirketin yetkililerine ulaşarak annenin acil eve gönderilmesini istedi. Annenin eve gönderileceğinin öğrenilmesi üzerine Kumartaşlı çevrede bekleyen araçlar ve vatandaşların bölgeden uzaklaşmasını istedi.
ANNE: TAYFURUMA BİR ŞEY Mİ OLDU
İşyerinden servisle eve getirilen anne Şerife Çankaya'yı bir yakını bahçe önünde karşıladı. Yakınının panik halinde olduğunu fark eden anne, 'Ne oldu? Bir şey olmuş' diye sormaya başladı. Bahçeye girdiğinde evdeki ağlama seslerini duyan anne, 'Eyvah Tayfurum mu gitti yoksa, Tayfuruma mı bir şey oldu' diye kendini yere bıraktı. 'Söyleyin bana ne olur Tayfurum mu gitti, Tayfuruma mı bir şey oldu' diyen anneyi kollarına girerek içeri alan yakınları, sakinleştirmeye çalıştı. Anne içeri girdiğinde feryatlar yükseldi. Bir süre sonra ağabeyi Ramazan Çankaya bahçeye çıkarıldı. Burada 'Tayfur' diye bağıran ağabeyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin evinin bulunduğu sokakta çok sayıda vatandaş toplandı.
Ailenin 4 çocuğundan biri olan Tayfur Çankaya'nın bekar olduğu ve askere gitmeden önce Afyonkarahisar Otogarı'ndaki bir fırında çalıştığı kaydedildi.

DHA

Kaynak: DHA