Şehit polis memuru Arif Demir, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların TOMA aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Arif Demir'in cenazesi, memleketi Konya'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Şehit polis memuru Arif Demir, Konya'da son yolculuğuna uğurlandı
Şehit polis memuru Arif Demir'in cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen resmi törenin ardından askeri kargo uçağıyla memleketi Konya'ya getirildi. Şehit Demir'in cenazesini havalimanında Konya protokolü ve emniyet mensupları karşıladı. Acı haberi aldıktan sonra Diyarbakır'a giden şehit babası Ramazan Demir ve annesi Saliha Demir de oğullarının cenazesinin bulunduğu kargo uçağıyla Konya'ya geldi. Güçlükle yürüyebilen Ramazan ve Saliha Demir çifti, uçaktan indirildikten sonra tekerlekli sandalyeyle havalimanından çıkartıldı.
Şehit Demir'in cenazesi ilk olarak merkez Meram İlçesi'ndeki Tırılırmak Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada alınan helalliğin ardından cenaze, namazın kılınacağı Musalla Mezarlığı içindeki Namazgah'a getirildi. Yakınlarının yardımıyla güçlükle yürüyebilen baba Ramazan Demir, oturması için getirilen sandalyeye kabul etmeyip namazı ayakta kılacağını belirtti.
Şehit Demir'in cenazesi kılınan cenaze namazının tekbirler eşliğinde omuzlara alınıp, Namazgah'ın yakınındaki Konya Polis Şehitliği'ne gözyaşları içinde toprağa verildi.
Törene Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, emniyet mensupları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.


SİLVAN'A GÖNÜLLÜ TAYİN OLMUŞ
3 çocuklu Demir Ailesi'nin tek erkek evladı ve 2 yıllık polis memuru olan şehit Arif Demir'in, Diyarbakır'ın ilk görev yeri olduğu ve yaz aylarında da Silvan'a gönüllü olarak tayin istediği belirtildi.

Kaynak: DHA