Görüş Bildir

Şehit savcı için fidan diktiler

Muğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki Dalaman Tarım Açık Cezaevi bahçesinde, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında teröristlerce şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz için hatıra ormanı oluşturuldu.

Şehit savcı için fidan diktiler

Dalaman Tarım Açık Cezaevi personeli ve hükümlüler, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için bir araya gelerek 500 sığla fidanını toprakla buluşturdu. Sığla hatıra ormanı oluşturmak için, adliyesi bulunmayan Dalaman'da dün düzenlenen etkinliğe Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Fethiye Adliyesi'nden Hakim Fatih Soysal, cezaevi müdürleri, infaz koruma memuru ve mahkumlar katıldı.
Başsavcı Ergül Yılmaz, 31 Mart tarihinde şehit edilen savcının anısına ağaç diktiklerini söyleyerek, "Sığla yörenin endemik bitkilerinden. 500 fidanın dikilmesi için hükümlüler de emek verdi. Bu ağaçlar, teröre karşı milli duruşun anısı olarak dikilmiştir. İnşallah bu fidanlar büyüdükçe ülkemizde de terör gibi bir bela yok olur. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi
Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz ise etkinliğe Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte karar verdiklerini belirterek benzeri terör olaylarının bir kez daha yaşanmamasını diledi. Milli duruşun kararlılıkla gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Birlik ve beraberlik noktasında hareket etmemiz anlamlıdır. İnşallah bu ağaçlar tutacak ve yeşerecek. Ülkemiz de her daim bu ağaçlar gibi yeşerip ileriye gidecek. Temennimiz bu şekilde" dedi.
Fethiye ve Ortaca Cumhuriyet Başsavcılarının ilk fidanı dikmesinin ardından tüm personel ve hükümlüler fidanları toprakla buluşturdu.


Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi