Şehit uzman çavuşun baba ocağında yas

GÜMÜŞHANE'nin Torul İlçesi'nde teröristlerin askeri araca ateş açması sonucu jandarma uzman çavuş Özgür Tok'un şehit olduğu haberi, Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Aydoğdu Köyü'ndeki baba ocağına ulaştı.

Şehit uzman çavuşun baba ocağında yas
Aydoğdu Köyü'nde oturan Elmas ve Kemal Tok çiftine, oğullarının şehit olduğu haberini Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, yanındaki subaylarla birlikte verdi. Haberi alınca fenalaşan Tok çifti, Akşar Sağlık Ocağı’na kaldırılarak tedaviye alındı. Ailenin yakınları ve köylüler yas tutarken bir yandan da yarın yapılacak cenaze töreni için hazırlık başlatıldı.
Evli ve 2 çocuk babası olan 18 yıllık uzman çavuş Özgür Tok'un cenazesi yarın köyünde toprağa verilecek.
GENELKURMAY AÇIKLAMASI
Bu arada Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde uzman çavuş Özgür Tok'un şehit olmasıyla ilgili şu açıklama yapıldı:
"5 Haziran 2016 pazar günü saat 10.30 sularında Gümüşhane - Torul karayolunda Torul İlçe Jandarma Komutanlığı'na ait önleyici hizmet devriyesi görevinde bulunan unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bir kahraman silah arkadaşımız kurtarılamayarak saat 11.40’ta şehit olmuştur. Bizleri derin acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."DHA

Kaynak: DHA