Selzedelere Kızılay desteği

Giresun’da önceki gece saatlerinde başlayan yoğun yağış sonrası meydana gelen selden etkilenenler için harekete geçen Kızılay ekipleri, bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Selzedelere Kızılay desteği

Giresun’da önceki gece saatlerinde başlayan yoğun yağış sonrası meydana gelen selden etkilenenler için harekete geçen Kızılay ekipleri, bölgedeki çalışmalarına devam ediyor. Geceden itibaren yardım çalışmalarını sürdüren Kızılay ekipleri, selzedelere sabahın ilk saatlerinden itibaren de beslenme desteğinde bulunuyor. Mobil aşevleri aracılığıyla sıcak yemek dağıtılıyor. Kızılay afet uzmanları, vatandaşlara gıda ve hijyen malzemesi desteği de veriyor

YARDIM SEVKİYATLARI SÜRÜYOR

Yardım malzemelerinin sevkini sürdüren Kızılay, bölgede 22 afet uzmanıyla görev yapıyor. Kızılay; 5 Mobil Beslenme aracıyla çorba, kumanya ve sıcak içecek ikramlarının yanı sıra bölgeye 2 yardım TIRr'ıyla 2 bin 10 battaniye ve 408 yatak ulaştırdı. Sağlık ve Psikososyal Destek uzmanlarını da harekete geçiren Kızılay, bin 750 cerrahi maske, 2 bin 500 el dezenfektanı, 510 hijyen setinin sevkiyatını da yaptı. Bölgeye 2 bin hijyen setinin daha gönderimi için hazırlıklarını tamamlayan Kızılay, bir yandan da ihtiyaç tespiti çalışmaları yürütüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler