Sen misin falezlerden aşağı inen 3 kafadar! Ölümle burun buruna 2 saat

Antalya'nın tarihi şehri Muratpaşa'da denize 30 metre yükseklikteki falezlerden zevk için aşağı inen 3 kafadar, geri çıkamayınca adeta can pazarı yaşandı. Antalya'da falezlerde takılı kalan 3 arkadaş'tan 2 sinin çocuk olduğu öğrenildi. Falezlerde yaşanan can pazarı itfaiye ekiplerinin halat yardımı ile gençleri kurtarması sonrasında son buldu

Sen misin falezlerden aşağı inen 3 kafadar! Ölümle burun buruna 2 saat

Antalya'nın tarihi şehri Muratpaşa'da denize 30 metre yükseklikteki falezlerden zevk için aşağı inen 3 kafadar, geri çıkamayınca adeta can pazarı yaşandı. Antalya'da falezlerde takılı kalan 3 arkadaş'tan 2 sinin çocuk olduğu öğrenildi. Falezlerde yaşanan can pazarı itfaiye ekiplerinin halat yardımı ile gençleri kurtarması sonrasında son buldu

Olay, Muratpaşa ilçesi Şirinyalı mahallesi Eski lara yolu üzerindeki falezlerde meydana geldi. Savaş Hayta(22), Mustafa Topkaya(13), Ali Ertan Hayta(12)üç arkadaş 30 metrelik falezlerden aşağı inip bir süre denizi seyrettiler. Tekrar indikleri yerden geri çıkmak isteyen üç kafadar yaklaşık 10 metre tırmandıkları kayalıklarda mahsur kaldılar. Denizde balık tutanların durumu polise ve itfaiye ekiplerine haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri üç arkadaşı bulundukları yerden yukarı çekmektense denize indirmenin daha güvenli olacağına karar verince Antalya Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi’nden yardım istendi. İtfaiye ekipleri falezlerin başında hazırlık yaparken düşeceklerini düşünen üç arkadaş ise aşağıda ecel teri döktü. Botla kayalıklara yanaşan deniz polisine itfaiye eri halatla bağladığı üç arkadaşı tek tek indirdi. Botta ilk müdahaleleri Deniz Şube Polis Memuru Alpaslan Bayıroğlu tarafından yapılan 3 arkadaş Kaleiçi Yat Limanı’na çıkarılarak ailelerine teslim edildi.

Deniz ve göllerin kenarlarında bulunan ve dalga aşındırmasına bağlı olarak meydana gelmiş bulunan dikliklerdir. Bununla birlikte, deniz ve göllerin kenarlarında görülen bütün diklikler dalga aşındırmasına bağlı olarak meydana gelmemişlerdir. Önce su yüzeyine yakın bir tabaka veya çatlakta meydana gelen oyuk, dalganın çarparak yaptığı aşındırma sonucu giderek büyür. Oyuğun üzerinde bulunan kütlelerin de düşmesi sonucu yamaç dikliği kara içlerine doğru geriler.

Falezler tabanlarında dalga erozyonu, su üstünde de yamaç erozyonu süreçleri kontrolünde sürekli olarak gerileyen niteliktedir. Dünya kıyıları 3/4 oranında falezli kıyılardan oluşmaktadır. Falezlerin oluşumu ve tipleri büyük oranda kıyıda yüzlek veren jeolojik formasyonların (yapı ve litoloji) özelliklerine bağlıdır. Bu özellikler kayaların günlenmeye ve erozyona direnciyle ilişkilidir.

Antalya, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık beşinci şehri. 2015 sonu itibarıyla 2 milyon 288 bin 456 kişilik nüfusa sahiptir. Nüfusun 1.156.076'sı erkek, 1.132.380'i kadındır. Tamamı Akdeniz Bölgesi'nin batısında yer alır ve Antalya Körfezi'yle Batı Toroslarınarasında kurulmuştur. Yüzölçümü bakımından Türkiye'nin altıncı büyük ilidir. Güneyinde Akdeniz, batısında Muğla, kuzeyindeBurdur ve Isparta, kuzeydoğusunda Konya, doğusunda ise Karaman ve Mersin illeri vardır.

Antalya şehri, 1980 yılından sonra uygun iklim koşulları ve turizm etkinlikleri nedeniyle hızla gelişmiş ve buna paralel olarak il de günümüzde Türkiye'nin en kalabalık beşinci ili olmuştur.Antalya'da ekonomik hayat büyük oranda ticaret, tarım ve turizme dayalıdır.

Antalya ilinin kapsadığı bölge tarih öncesinden günümüze dek pek çok medeniyeti barındırmıştır ve Türkiye'de en çok antik kent bulunan ildir.Sırasıyla Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Osmanlılar ve son olarak da Türkiye Cumhuriyeti hakimiyetinde bulunan Antalya bu medeniyetlerin hiçbirine başkentlik yapmamıştır.

İlin tamamı Akdeniz Bölgesi'nin Antalya Bölümü'nde yer alır ve Akdeniz ikliminin etki sahasındadır. Yerleşim yerleri haricindeki il topraklarının büyük kısmı tahıl tarlalarıyla kaplı platolardan oluşur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Meydan Komutanlığı Antalya'da bulunmaktadır.

Antalya 2015 yılı G-20 Zirvesi'nin ve Expo 2016'nın ev sahibidir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler