Görüş Bildir

Sendikalardan 'Halil Öğretmen' için ortak eylem

Balıkesir'deki eğitim sendikaları Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun "Bu saç sakal ne, sen ne biçim öğretmensin" diye hakaret ederek sınıftan çıkarmasının ardından düzenlenen 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü'nde kalp krizinden yaşamını yitiren matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için ortak eylem yaptı. Öğretmenler Vali Cebiroğlu'nun görevden alınmasını istedi.

Sendikalardan 'Halil Öğretmen' için ortak eylem
Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyesi yaklaşık 500 öğretmen bugün saat 17.30'da Türkiye İstatistik Kurumu binası önünde toplanarak, Halil Serkan Öz'ün fotoğrafları ve "Meslek onurumuz için ayaktayız" yazılı pankartla Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. Öğretmenler yürüyüş sırasında "Vali istifa", "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Öğretmene uzanan eller kırılsın", "AKP'nin memuru olmayacağız", "Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek", "Halil öğretmen onurumuzdur" diye sloganlar attı.
Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, Öz'ün ölümü nedeniyle bugün ilk derslere girmediklerini hatırlatıp, bir hafta boyunca "Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz" yazılı kokart takacaklarını söyledi. Üç sendikanın ortak hazırladığı metni okuyan Bulut, şunları söyledi:
"Bugün acımızı sizlerle paylaşmak istiyor ama Halil öğretmen için yas tutmadığımızı da ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bir korku ki bu, cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken, haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Herkes bilmelidir ki, iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir. Cumhurbaşkanından milli eğitim bakanına, sağlık bakanından valiye kadar elbirliği ile bir cinayet işlenmiştir. Bugün biz eğitim emekçilerine düşen sorumluları teşhir etmektir. Bu saldırıları bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır."
Onurlu bir öğretmen olduğunu söylediği Halil Serkan Öz'ün kendisine yönelik sözleri hazmedemediğini vurgulayan Bulut, "Öyle insan vardır ki, basit bir eleştiriden çok büyük rahatsızlık duyabilir. Hırsızların 'hırsız' dendiği zaman rahatsız olmadığı ülkemizde ne yazık ki Halil öğretmenin kalbi bu baskıya dayanamadı" dedi.

"BİR ÇOK ARKADAŞIM ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran da başta öğretmenler olmak üzere herkesin bu konuda çok daha duyarlı olması ve tepkisini göstermesi gerektiğini belirtirek, "Ne yazık ki birçok arkadaşımız hala üç maymunu oynuyor" dedi.
Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekin Efe ise, "İktidar bu olayda sessiz kalarak, Vali'nin davranışını kabullenmiş, onaylamış izlenimi vermiştir. Bunu kınıyoruz" diye konuştu.

"VALİ'Yİ GÖREVDEN ALIN" DİLEKÇESİ

Öte yandan öğretmenler İçişleri Bakanlığı'na Vali Selim Cebiroğlu'nun görevden alınması için birer dilekçe gönderdi. Dilekçede "Unutulmamalıdır ki öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Halil Serkan Öz'ün ölümünden sınıfta öğrencilerinin önünde hakaret edip, onuruyla oynayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu sorumludur. Yalova Valisi'nin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi