Sendikalı emekliler eylem yaptı

Balıkesir'de Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli- Sen üyeleri, geçinemediklerini söyleyerek eylem yaptı.

Sendikalı emekliler eylem yaptı
Yeşilli Meydanı'nda gerçekleştirilen eyleme Emekli-Sen üyesi 80 kişi katıldı. İnsanca yaşamak istediklerini söyleyen, 'Örtülü ödeneğe para var, emekliye yok', 'Emekli aylığı 2000 lira olmalı' yazılı pankartlar açan grup, 'İkramiye hakkımız söke söke alırız', 'İnsanca yaşam demokratik Türkiye' ve 'Parasız sağlık, parasız eğitim' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını Emekli-Sen Balıkesir Şube Başkanı Bekir Ceylan, yaptı.
Emekli- Sen Balıkesir Şube Başkanı Bekir Ceylan, "Emeklilerin ekonomik durumunun ne kadar kötü olduğunu yıllardır herkes biliyor. Emekli olanların üçte biri geçinebilmek için çalışmak zorundadır. Bayramlarda verilmesi düşünülen ikramiyeleri bile çok gören hükümet 'bu parayı nereden bulayım' diyor. Bu ülke bizim, vermediğiniz paralar bizim, kimin parasını kime veriyorsunuz? Somali'ye veriyorsunuz, Suriye'ye veriyorsunuz, saray yaptırıyorsunuz, örtülü ödenek çıkarıyorsunuz, emekliye gelince 'nereden bulayım' diyorsunuz. Bankalar bize maaş promosyonu vermek zorunda ama siz promosyonlarda bile bankaları koruyorsunuz. İkramiye ile birlikte promosyonlarımızı da istiyoruz" dedi.
EMEKLİLER NE ARALIKLARLA ET ALMAYA GELİYORLAR?
Ülkedeki 11 milyon emeklinin sorunlarını dile getiremediğini ve örgütlenemediğini belirten Ceylan, "Bizlerle alay edercesine yüzde üçlük zam yapıyorsunuz. Torunlarımıza oyuncak alamamanın ezikliğini bilemezsiniz. Kasaplara sorun 'Emekliler ne aralıklarla et almaya geliyorlar?' Enflasyon diye bizi uyutuyorsunuz. Pahalılık cehennemi halkımızın diğer kesimleri gibi biz emeklileri de yakıyor. Sizlerin emekliliği Huber köşklerinde ama evi olmayan emeklileri düşünmüyorsunuz. Kira nedir bilmiyorsunuz. Sağlığa gelince. Emekliler bir de 'sağlık reformu' adı altında sömürülüyor. Sağlık hizmetlerine ne çok ihtiyaç duydukları dönemde hastane kapılarında çile çekiyorlar. Emeklilik ölüme terk edilmek değildir. Yeter artık. Emeklilerin ekonomik sorunlarını iyileştirmek zorundasınız. Artık insanca yaşamak istiyoruz" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz