Şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Caddeler sular altında kalırken, fırtına ağaçları kökünden söktü, sahildeki kampçılara zor anlar yaşattı.

Şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti
Edremit'in turistik Altınoluk Beldesi'nde akşam saatlerinde yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağış ve fırtına hayatı ciddi şekilde etkiledi. Caddelerin sular altında kaldığı bölgede sürücüler otomobilleriyle suyun içinde mahsur kaldı, işyerlerini de su baskınları yaşandı. Derelerden taşan sular kaldırım taşlarını yerinden söktü. Her yağışta aynı sıkıntıları çektiklerini belirten vatandaşlar ise altyapının yetersizliğinden yakındı.
Aynı şiddetli yağışla birlikte etkisini gösteren fırtınada sahilde kamp yapan kampçılara zor anlar yaşattı. Fırtına ağaçları kökünden sökülerek devirirken, kamp alanındaki vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sahilde oturan yurttaşlar hemen çocukları alarak kapalı bölümlere sığındı. Sahilde demir kafes tarzı olan gölgeliklerin dahi uçtuğunu belirten bir vatandaş, "Fırtına çok şiddetli ve ani şekilde geldi. Hemen çocukları alıp içeriye girdik. Yaklaşık yarım saat civarı sürdü. Bazı ağaçlar kökünden söküldü. Büyük demir gölgelikler ve şemsiyeler uçtu. Korkutucuydu" dedi.
Sahildeki işletme sahipleri de şezlong, şemsiye, sandalye ve diğer eşyalarının zarar gördüğünü belirterek, zarar tespiti yapmaya çalıştıklarını söyledi.DHA

Kaynak: DHA