Şiddetten kaçtı, 2 kızıyla yokluk içinde yaşıyor

Zonguldak'ta, şiddet gördüğü eşinden 2 ay önce boşanan28 yaşındaki Hülya Polat, 4 ve 8 yaşındaki kızlarıyla, kayınpederine ait inşaatı henüz tamamlanmayan elektrik ve suyu olmayanevin bir odasındayaşıyor.

Şiddetten kaçtı, 2 kızıyla yokluk içinde yaşıyor
Hülya Polat, 8 yıl önce Manisa'nın Soma İlçesi'nde askerlik yapan Zonguldaklı Bayram T. ile tanışıp evlendi.Hülya Polat, sürekli alkol alarak kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği eşinden 2 ay önce boşandı. Hülya Polat, şimdi iki kızıyla yokluk içinde yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Sokaklarda mendil satarak geçimini sağlamaya çalışan Hülya Polat, sadece kaba inşaatı tamamlanan kayınpederine ait 2 katlı evin alt katında, iki kanepe, soba ve halı bulunan odada yaşıyor.
Mendil satmasının yanında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan her ay 100 lira destek aldığını belirten Hülya Polat, elektrik ve suyu olmayan bu tek odada yaşadığınısöyledi. İlkokul 2'nci sınıf öğrencisi olan büyük kızının mum ışığında ders çalıştığını anlatan Hülya Polat, şöyle konuştu:
"Eşimle geçinemiyorduk. Sürekli alkollü geliyor vebenidövüyordu.Bu yüzden boşandık.Kayınpederime ait inşaatın tek odasına yerleştik. Çocuklarımla ayakta durmaya çalışıyorum. Ama çok zorlanıyorum. Elektrik, su yok. Odun, kömür yok.Kızım okuldan geliyor, hava kararmadan ödevlerini yapmaya çalışıyor. Akşam karanlığına kaldığında mum yakıyoruz. Tek isteğim evimin yapılması. Ev tamamlanmadığı için bir odada kalıyoruz.Bütünzorluklara rağmen çocuklarımı okutmak, onlaraiyi birgelecek hazırlamak istiyorum."



Kaynak: Diyarbakır Söz