Silah, istifa ve görüntü!

Şanlıurfa'da belediyenin hukuk danışmanına yönelik silahlı saldırıya ilişkin görüntüler ortaya çıktı

Silah, istifa ve görüntü!

Siverek Belediyesinde hukuk danışmanının 23 Kasım'da silahla vurularak yaralanmasına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. AK Partili Belediye Meclisi üyelerinin de bulunduğu görüşmede Belediye Avukatı Selçuk Yıldızoğullları makamında silahla vuruldu. Olaydan bir hafta sonra AKP'li Başkan Şehmuz Aydın başkanlıktan istifa etti. Başkan'ın istifasının ardından saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

23 KASIMDA NELER YAŞANDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AKP’li Belediye Meclis Üyesi İhsan Karakayalı, oğlu Kaya Karakayalı ve beraberindekiler 23 Kasım günü Siverek Beledisi Avukatı Selçuk Yıldızoğları’na Belediyenin Özel Kalem Müdürlüğü makamında görüşürken arbede çıktı. Güvenlik kamerası görüntülerinde tartışma sonunda bir kişinin Avukat Yıldızoğulları'na bir kişi yumruk attığı görüldü. Aynı anda kameranın görüş açısında olmayan bir kişinin Yıldızoğulları'nın bacağına ateş ettiği, görüntüleri izleyenlerin de "sıktı sıktı" dediği duyuluyor.  

BAŞKAN GÖREVİ BIRAKTI

Saldırı sonucu Yıldızoğulları’nın hastaneye kaldırılarak tedavisinin yapıldığı belirtildi.  Saldırıdan bir hafta sonra AK Partili Siverek Belediye Başkanı Şehmus Aydın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettti. 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Aydın’ın istifasını doğrularken Belediye Meclisi'ni toplantıya çağıracaklarını ve Meclis üyeleri arasından yeni başkanın seçileceğini bildirdi. Erin, "Hayırlara vesile olmasını diliyoruz, Şehmus Başkana da Siverek'e yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz, sağlık ve afiyet diliyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz