Silopi'de 350 aileye yardım yapıldı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, operasyonların sona ermesi ve uygulanan sokağa çıkma yasağının gündüz saatlerinde kaldırılmasının ardından Türk Kızılayı tarafından 350 aileye giysi ve sıvı deterjan yardımı yapıldı.

Silopi'de 350 aileye yardım yapıldı
Silopi’de PKK’lı teröristlerin kazdığı hendek ve barikatların kaldırılması sırasında örgüt mensuplarının döşediği el yapımı patlayıcılar ile evleri zarar gören vatandaşlara Türk Kızılayı yardım elini uzattı. Türk Kızılayı Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, tek tek tespitini yaptıkları terör mağduru ailelerin isim listesini Kızılay genel merkezine göndererek yardım talebinde bulundu. Talep üzerine genel merkezden içerisinde erkek, kadın ve çocuklara ait kışlık ve mevsimlik giysilerin bulunduğu 350 koli giyim yardımı gönderildi.
Yardım dağıtımı Kızılay Şubesi'ne ait ambarın önünde yapıldı. Ambar önünde kurulan masada tespiti yapılan vatandaşlara giyim yardımlarının yanı sıra sıvı temizlik deterjanı da dağıtıldı. Çatışmalarda mağdur olan vatandaşlar, aldıkları yardımlardan sonra Kızılay yetkililerine teşekkür ederek dua ettikleri görüldü.
Silopi’de yaşanan çatışmalardan dolayı ilçeyi terk ederek köylere yerleşen ve yasak kalktıktan sonra evlerine dönen mağdur ailelere yardım ettiklerini belirten Kızılay Silopi Şube Başkanı Kemal Türkan, "Kızılay genel merkezinden, buradaki mağdur ailelere verilmek üzere 350 kolilik yardım malzemesi geldi. Evlerine tek tek gittik, tespit ettik. Mağdur ve ihtiyaç sahiplerinin listesini aldık. Bir gün sonra ambarımıza çağırıp dağıtımımızı yaptık. Çalışmalarımız halen devam ediyor. Kızılay Silopi Şubesi olarak halkımıza yardımcı olmaktan dolayı çok memnunuz" dedi.DHA

Kaynak: DHA