Görüş Bildir

Simitçinin çalınan şemsiyesi için polise 'görevi ihmal' davası

BURSA’da belediyenin tahsis ettiği yerdeki tezgahta simit satan Necip Özyaşar, geçen ocak ayında çalınan şemsiyesinin bulunması için gerekli çalışmanın yapmadığı, güvenlik kamerası kayıtlarını incelenmediği iddiasıyla polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Komiser yardımcısı K.K.S. ile polis memuru H.K. hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'görevi ihmal' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Simitçinin çalınan şemsiyesi için polise 'görevi ihmal' davası
Osmangazi Metro İstasyonu girişinde simit ve börek satan Necip Özyaşar, tezgahını yazın güneşten, kışın ise yağmurdan koruyan büyük boy şemsiye aldı. Özyaşar, 80 liraya aldığı şemsiyeyi akşamları eve giderken çalınmasın diye zincirle arabasının kenarına kilitliyor. Ancak şemsiye geçen ocak ayında çalındı.
Polis merkezine giderek şikayetçi olan Necip Özyaşar şemsiyesinin benzerini yakınında bulunan ayakkabı boyacılığı yapan Suriye uyruklu Abdulkadir M.'de gördü. Cep telefonu ile bunu görüntüleyen Özyaşar, soruşturmayı sürdüren polislere şemsiyesinin bu kişide olduğunu iddia etti. İfadesi alınan Suriyeli M. ise, "Ben bu şemsiyeyi aylar önce tanımadığım bir kişiden 60 liraya aldım" deyince serbest bırakıldı.
Polisler yaptıkları çalışma sonunda şemsiye hırsızlığı ile ilgili hazırladıkları evrakı geçen şubat ayında 'faili meçhul' olarak adliyeye teslim ettiler.
POLİSLERE DAVA
Simitçi Necip Özyaşar, şemsiyesi bulunmayınca polisin soruşturmayı gereği gibi yapmadığını, tezgahın bulunduğu yeri gören Bursa Büyükşehir Belediyesi kameralarının ve diğer güvenlik kamerası görüntülerinin ısrarla söylemesine karşın incelenmediği gerekçesiyle polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Özyaşar'ın şikayeti üzerine komiser yardımcısı komiser yardımcısı K.K.S. ile polis memuru H.K. hakkında 23 Şubat günü yapılan suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı. İfadeleri alınan polisler "İş yoğunluğu nedeniyle kamera görüntülerine bakamadık" dedi.
Sonradan yapılan araştırmada ise Mobese kameralarının tezgahın bulunduğu yeri görmediği, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kameraların kayıtlarının ise 25 gün içinde silindiği için olay günü görüntülerine ulaşılamadı.
Soruşturmayı tamamlayan savcı komiser yardımcısı K.K.S. ile polis memuru H.K. hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Polislerin, 'görevi ihmal' suçlamasıyla  2 yıla kadar hapis istemiyle önümüzdeki günlerde yargılanmalarına başlanacak.  DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi