Sınıra örülen duvar

Geçen yıl yapımına başlanan 64 kilometrelik bölümün 40 kilometresinin tamamlandığı sınırda, 90 kilometrelik yeni hattın da ihalesi yapıldı

Sınıra örülen duvar

Van'da yasa dışı geçişler ile kaçakçılık faaliyetlerini önlemek ve teröristlerin sızmasını engellemek amacıyla bu yıl sınır hattına 114 kilometre güvenlik duvarının örülmesi hedefleniyor.

Komşu ülke İran ile en uzun sınıra sahip Van'da, güvenliğin üst düzeyde tutulması amacıyla geçen yıl yapımına başlanan ancak ağır kış koşulları nedeniyle ara verilen güvenlik duvarı çalışmaları yeniden başlatılıyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesine kadar uzanan hatta, geçen yıl ihale edilen 64 kilometrelik bölümün 40 kilometresini tamamlayan yüklenici firmaların kalan 24 kilometrelik kısmı da bu yıl bitirmesi bekleniyor.

İHALE İŞLEMLERİ

İhale işlemleri tamamlanan ve Çaldıran ilçesinden Saray ilçesindeki Kapıköy Sınır Kapısı'na kadar olan 90 kilometrelik bölümde de duvar örme çalışmalarının mayıs ayında başlatılması planlanıyor.

Geçen yıl sınır hattında güvenlik duvarının yanı sıra 235 kilometre hendek kazılan sınır hattında yapılan 45'i haberleşme ve 58'i gözetleme olmak üzere 103 optik kulenin elektrik tesisatı da tamamlanacak.

Sınır hattında görev yapan güvenlik güçleri, termal kamera, harekete duyarlı sensörler ve dürbünlerle sınırı sürekli kontrol altında tutacak, insansız hava araçlarıyla da kaçak geçişlere anında müdahale edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler