Sivas'ta 'Gezi Olayları' açıklaması

Sivas'ta Sivas Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü nedeniyle bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Sivas'ta 'Gezi Olayları' açıklaması
İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda 2013 yılında başlayan eylemlerin yıl dönümü nedeniyle Sivas Emek ve Demokrasi Platformu ve bazı sivil toplum kuruluşlarından oluşan yaklaşık 30 kişilik grup kent meydanında toplandı. Sivas Emek ve Demokrasi Platformu, KESK, Halkevleri ile bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin oluşturduğu Sivas Emek ve Demokrasi Platformu adına düzenlenen anma programda basın bildirisini okuyan Sivas Halkevleri Başkanı Adnan Yılmaz, özgür ve demokratik bir ülke için yapılan Gezi direnişinin üzerinden 3 yıl geçtiğini belirterek, şöyle dedi:
"Ormanlarımıza, çevreme dokunma' derken ne yazık ki talanda sınır tanımayan AKP'nin ve yandaş şirketlerinin çevre düşmanı politikalarına karşı isyandayız. Saray ve AKP'nin kin, nefret, ayrımcı, içeride ve dışarıda sürdürmüş olduğu savaş politikalarına karşı barış ve kardeşlik tapleplerimiz için isyandayız. Gerici ve diktatöryal deli gömleğini bu topluma giydirmek için her şeyi mübah sayan saray ve AKP'nin faşizan uygulamalarına karşı yine isyandayız, yine ayaktayız, yine meydanlarda tüm renklerimizle beraberiz." 


DHA

Kaynak: DHA