Sivas’ta yolcu otobüsünden kaçak sigara ve telefon çıktı

Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde ekiplerin yapmış oldukları asayiş uygulaması sırasında durdukları bir yolcu otobüsünde kaçak sigara ve cep telefonu ele geçirildi.

Sivas’ta yolcu otobüsünden kaçak sigara ve telefon çıktı

Edinilen bilgiye göre, Yıldızeli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri akşam saat 21.00 sularında Sivas - Ankara D-200 Karayolu Dörtyol Mevkii’nde rutin yol kontrolü sırasında bir yolcu otobüsünü durdurdu. Ağrı-İzmir seferini yapan M.K. (43) yönetimindeki 34 ZZ 6788 plakalı otobüs durdurularak arama yapıldı. Ehliyet ve ruhsat sorulan otobüs şoförünün tedirgin hal ve hareketlerinden şüphelenen polis ekipleri bunun üzerine otobüste arama yaptı. Yapılan aramada ekipler otobüsün kaput bölümünde gizli bir bölme oluşturulduğunu tespit etti. Polis tarafından açılan gizli bölmede 500 paket kaçak sigara ve 290 adet cep telefonu bulundu.

Bunun üzerine şoför M.K. (43) ve şoför muavini O.K.(16) ele geçirilen sigara ve cep telefonlarının kendilerine ait olduğunu belirtti. Olayın ardından gözaltına alınan şoför M.K. ve muavin O.K. (16) Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz