Skandal üstüne skandal; 12 yaşında kıza istismar şüphelisi öğretmen daha öncede aynı suç yüzünden tayin edilmiş

İzmir'de, 12 yaşındaki kız öğrenci N.T.'ye şiddet uygulayıp, cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen Fen Bilgisi Öğretmeni, 53 yaşındaki F.Ş. hakkında adli ve idari soruşturma başlatılırken, öğretmenin daha öncede benzer bir suç nedeniyle soruşturma geçirip, görev yeri değiştirilerek şu anki okula tayin edildiği iddia ediliyor.

Skandal üstüne skandal; 12 yaşında kıza istismar şüphelisi öğretmen daha öncede aynı suç yüzünden tayin edilmiş

İzmir'in Bayındır ilçesinde bir ortaokulda görevli Fen Bilgisi Öğretmeni F.Ş. (53), 5 Nisan'da, o gün görevli olmadığı halde N.T.'nin (12) sınıfına geldi. F.Ş., arkadaşlarının yanında N.T.'ye iddiaya göre şiddet uygulayıp, cinsel istismarda bulundu.

OLAY SAVCILIKTA!

Ajanslardan edinilen bilgiye göre, N.T.’nin durumu anlattığı halası, savcılığa suç duyurusunda bulundu. N.T.'nin anne ile babasının ayrı olduğu ve babasının gözetiminde halasında kaldığı öğrenilirken, yaşanan olay sonrası Fen Bilgisi öğretmeni F.Ş. önce polise, ardından da Bayındır Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de F.Ş.'yi açığa alıp, hakkında idari soruşturma başlattı.

ÇOCUĞUN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR

N.T.'nin eniştesi Anıl Yavuz Ö., F.Ş.'nin tutuklanması için gerekli mücadeleyi vereceklerini söyledi. N.T.'nin yaşadıkları nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve tedavi gördüğünü belirten Anıl Yavuz Ö., "Anne ve babasının ayrı olması nedeniyle de zaten psikolojik sorunları olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız. N.T.'ye bunu yaşatan F.Ş., sadece açığa alındı. Adli süreç devam ettiği için dosyanın içeriği hakkında bize bilgi verilmiyor" dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz