Sokakları yenileniyor

Havaların ısınıp yağışların ara vermesiyle, altyapısı tamamlanan sokaklarda ferş (kayrak) taşı döşeme çalışmaları hız kazandı.

Sokakları yenileniyor

Çabuk, Şar ve Diyarbakırkapı mahallelerinde ekipler sokakları kaplamaya devam ediyor.Beton yerine Mardin'in tarihi dokusuna uygun olarak ilk defa kullanılan ferş (kayrak) taşı görenleri hayran bırakıyor.Betonun oluşturduğu çirkin görüntüler de yapılan çalışmayla tarihe karıştı.

MARDİN SOKAKLARI

Çabuk, Şar ve Diyarbakırkapı mahallelerinin yanı sıra tarihi sokaklarda ki çalışmalar bahar yağmurlarının meydana getirdiği sıkıntılara rağmen kesintisiz devam ediyor. Hemen her sokakta döşemesine başlanılan Mardin'in tarihi dokusuna uyumlu bu taşlar ince bir ustalıkla ve usta eller tarafından şekillendiriliyor .Aynı hızla devam eden, Şar ve Çabuk mahallelerinde ise çalışmalar nerdeyse bitme safhasına gelmiş durumda.

HALK MEMNUN

Yapılan çalışmaları takdirle karşılayan mahalle sakinleri, yapılan çalışmalardan dolayı ulaşımda bir takım sıkıntılar yaşansa da bu güzelleştirme çalışmalarından oldukça memnun olduklarını ifade etti. Sokakların yeni haline hayran kaldığını söyleyen İlhan Aydoğdu adlı vatandaş; "Sokaklar ile tarihi yol güzergahının ferş taşı ile kaplanmış olması, yaz mevsiminde toz topraktan ve kış mevsiminde de çamur bataklığından kurtarılmış hale getirilmesi Mardin için bir avantaj olacak. Çalışmalar sonuçlandığında sokaklar ayrı bir görüntü verecek.Mardin bu yeni haliyle gerçekten çok farklı, beton sokaklar Mardin'e yakışmıyordu."dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz