Soma'da ölen madenciler anısına 301 fidan

Denizli'nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, Soma faciasında ölen her bir madenci için düzenlenen etkinlikte fidan dikti.

Soma'da ölen madenciler anısına 301 fidan
PAÜ İdealist Gençlik Hareketi Topluluğu üyesi gençler, Pamukkale'nin Karakurt Mahallesi yakınındaki Gökpınar Baraj Göledi yanına Soma'daki maden faciasında ölenlerin anısına fidan dikti. Dikilen her fidana maden şehitlerinin isimleri verildi.
İdealist Gençlik Hareketi Topluluğu Başkanı Çağlar Erdoğan, "Soma faciası, Cumhuriyet tarihinin en büyük iş kazasını hiç unutmayalım. Unutmayalım ki bir daha böyle iş kazaları olmasın. Soma'yı ve maden şehitlerini diktiğimiz fidanları gören herkes hatırlayacak. Ülkemiz bir daha böyle kazaları yaşamasın istiyoruz. Fidanlara Soma şehitlerinin isimlerini vererek onları ölümsüzleştirdik" diye konuştu.
Öğrencilerden Fahriye Arıkaymak ile Merve Erdoğan da, önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini belirterek, Soma şehitleri için fidan diktikleri için mutlu olduklarını söyledi. Öğrenciler, 301 fidanı diktikten sonra, her fidana Soma'da hayatını kaybedenlerin isimleri asıldı.

Kaynak: DHA