Son Dakika! Şanlıurfa, Ankara dahil 5 ile karantina

Ankara dahil 5 il de yeni karantinaya alınan bölgeler açıklandı. Koronavirüs pozitif vakaların görüldüğü ve korunma amacıyla 5 il de bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Son Dakika! Şanlıurfa, Ankara dahil 5 ile karantina

Ankara dahil 5 il de yeni karantinaya alınan bölgeler açıklandı. Koronavirüs pozitif vakaların görüldüğü ve korunma amacıyla 5 il de bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı. 

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı ve ilçeye yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunan Demirci Mahallesi'nde, koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla karantina uygulaması başlatıldı. Çubuk Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, karantina uygulamasının 14 gün süreceği belirtilerek, "İlçemiz Demirci Mahallesi'nde görülen 'Covid-19' vakalarındaki artış nedeni ile salgının yayılımının önüne geçmek ve toplum sağlığını korumak amacıyla adı geçen mahallede Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca 14 gün karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiş olup mahalleye giriş çıkışlar yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında bir sokak ile 8 bina karantinaya alındı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eyyübiye, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı vatandaşların Covid-19 test sonuçları pozitif çıktı. Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadelede yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda Viranşehir'de Işıldar Mahallesine bağlı Usluca Sokak ile 3 bina, Suruç'ta 2, Eyyübiye, Birecik ve Siverek ilçesinde birer binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Siverek'te 2 Karaköprü' de 1 bina ve Viranşehir ilçesinde kırsal Burç Mahallesi'nde uygulanan 14 günlük karantina uygulaması sona erdirildi.

SİİRT

Siirt'in Baykan ve Şirvan ilçelerinde bir belde ve köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesi ve Şirvan ilçesinin Pirinçli köyünde koronavirüs testi pozitif çıkan vaka ve bunların bazı kişilerle teması olduğunun tespit edildiği bildirildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurullarınca belde ve köyün 14 gün karantina uygulanmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların sağlık başta olmak üzere, tüm ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz