Soykırıma beraat geldi

Ermeni Soykırımı ifadesi nedeniyle daha önce açılan 3 davadan beraat eden Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri, bir kez daha aynı ifadeden dolayı beraat etti.

Soykırıma beraat geldi

Ermeni Soykırımı diyen Diyarbakır Barosu yönetimine beraat kararı verildi. 

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Cihan Aydın ve dönemim Yönetim Kurulu Üyeleri Muhlis Oğurgül, Ahmet Dağ, Erhan Aytekin, Fırat Üger, Gazal Bayram Koluman, Mehmet Akbaş, Serdar Çelebi, Tevfik Karahan, Ömer Şeran ve Özgür Yılmaz Biçen’in "24 Nisan Ermeni Soykırımı'nı Anma Günü’nde" yaptıkları açıklamada kullanmış oldukları "Ermeni Soykırımı" ifadesinden dolayı yargılandıkları davada haklarında beraat kararı verildi. 

"Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçlamasıyla Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Serdar Çelebi ve Tevfik Karahan mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken diğer sanıklar ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmaya çok sayıda avukat katılarak meslektaşlarına destek verdi.


BERAAT KARARI VERİLDİ


Savunmaların ardından Mahkeme verdiği kısa aranın ardından, tüm sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verdi.

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz