Sözde horozları koruma derneği

Diyarbakır’da Horozları Koruma Derneğinde, horoz dövüşü kumarı oynatıldığı ortaya çıktı. 29 kişiye para cezası uygulanırken, Dernek yöneticisine ise adli işlem başlatıldı.

Sözde horozları koruma derneği

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde horoz dövüşü düzenlenen derneğe baskın düzenlendi. 29 kişiye toplam 117 bin 595 lira idari para cezası uygulandı.

HOROZ KORUMA DERNEĞİ

Bismil Altıok Mahallesi’nde yer alan Alman Hint Horozlarını Koruma ve Barındırma Derneğinde horoz dövüşü olduğu yönünde gelen ihbarı değerlendiren Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenlendi. Yapılan baskın, horozların korunmadığı bizzat kumar amaçlı dövüştürüldüğü belirlendi. Dernek içerisinde bulunan ve horoz dövüşüne dahil oldukları, bahse girerek kumar oynadıkları belirlenen 29 şahsa Kabahatler Kanunu çereçvesinde toplam 117 bin 595 lira idari para cezası uyguladı.

HOROZ DÖVÜŞTÜRME CEZASI

Dernek içerisinde horoz dövüştürmek üzere özel olarak tasarlanan ringde kanlar içinde dövüşen iki adet horozu geçici olarak muhafaza altına alan polis ekipleri dernek yöneticisi olduğu öğrenilen M.S.K.(39) isimli şahıs hakkında ‘’kumar oynanmasına yer ve imkan sağlama’’ suçundan adli tahkikat başlattı.

Yaralı olarak ele geçirilen iki adet horoz gerekli muhafaza ve tedavilerinin yapılabilmesi için Bismil İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz