Görüş Bildir

Su israfına genç uyarısı

HÜDA PAR Gençlik Kolları su israfına yönelik broşür dağıttı

Su israfına genç uyarısı

HÜDA PAR Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Gençlik Kolları, son zamanlarda oluşan kuraklığa dikkat çekmek amaçlı su israfına yönelik broşür dağıttı.

Güneydoğu başta olmak üzere birçok bölgede mevsim şartlarına göre yağış ve barajlardaki doluluk oranının en düşük seviyelerini görmesi kuraklık tehlikesini gözler önüne getirdi.

Oluşan su sıkıntısı karşısında israfın önüne geçmek ve suyu verimli kullanma bilincini yerleştirmek amacıyla çalışma başlatan HÜDA PAR Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı cami önlerinde halka broşür dağıttı.

SU İSRAFINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Bağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kızıltepe, HÜDA PAR Genel Merkezinin 4 Ocak'ta yapmış olduğu gündem değerlendirmesini hatırlatarak "Su sıkıntısı gerek ülkemizde ve gerekse dünya çapında ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bölgemizde de son 50 yılın en düşük yağışı yaşandı. Bu durum suyun önemini tekrardan hatırlatıyor. Bizler gençlik kolları olarak su israfına dikkat çekmek amacıyla Bağlar ilçemizdeki bazı camilerimizde broşürler dağıttık."dedi.

İsrafın yapılmamasına yönelik Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Hadis-i Şerif'ine atıfta bulunan Kızıltepe, "Peygamber Efendimiz 'Bir akan derenin kenarında dahi olsanız, suyu israf etmeyiniz' diyor. Bizler böyle bir Peygamberin ümmeti olarak suyu israf etmemiz gerekiyor. Halkı bilinçlendirmek için böyle bir çalışma yaptık." ifadelerini kullandı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi