Görüş Bildir

Suriyeli çocukları dilencilikten kurtarıyorlar

Hatay Reyhanlı'da sokaklarda dilenen Suriyeli çocukları eğitime kazandırmak amacıyla kurulan Şam Global Derneği, faaliyetlerinden sonuç almaya başladı.

Suriyeli çocukları dilencilikten kurtarıyorlar
HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde Suriyeliler tarafından kurulan Şam Global Derneği, dilenen, mendil satan Suriyeli çocukları sokaklardan kurtarıp, eğitimlerine devam etmelerini sağlıyor.
Türkiye'de en çok Suriyelilerin yaşadığı kentlerden biri olan Reyhanlı'da faaliyet gösteren derneğin müdürü Muhammed Bedrettin, sokaktaki Suriyeli çocukların kötü imaj sergilediklerini, gördüklerinde üzüldüklerini söyledi. Onlara sahip çıkmaya karar verdiklerini belirten Bedrettin, "Ülkemiz insanına yakıştıramadık. En önemlisi de yaşadığımız şehirde insanların rahatsız edilmemeleri için önce çocukların aileleri ile görüşüp ikna ederek derneğe getirdik" dedi.
"BAŞARILI OLACAĞIZ"
Yaptıkları çalışmalarla yaşları 6 ile 16 arasında değişen 15'i kız 31 çocuğu sokaktan kurtardıklarını ifade eden Muhammed Bedrettin şunları söyledi:
"Çocuklardan 9'unun anne ve babası iç savaş sırasında ölmüş. Diğerlerinin anne ya da babası yok. Çocukları sokaktan kurtararak topluma kazandırmak ve gelecekte iyi birer insan olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda başlarına bir felaket gelmesini de önlemiş olacağız. Dernekte 16 eğitmenle üstlendiğimiz bu görevde hayırseverlerinde desteğini alıyoruz. Arapça, Türkçe ve İngilizce eğitim veriyor, okullara gitmelerini de sağlıyoruz. Aileleri de bize destek veriyor. Başarılı olacağımıza inanıyorum."
"İYİ BİR İNSAN OLARAK YETİŞTİRECEĞİZ"
Dernekte görev yapan çocuk gelişimi mezunu Shaza Algüratti ise çocuklarla yakından ilgilendiklerini, yüzlerine boya ile çeşitli şekiller yaparak, eğlenmeleri için uğraş verdiklerini belirterek, "Onları sokaklarda gördüğümüzde çok üzülmüştük. Tüm arkadaşlarımızla, bu kardeşlerimize sahip çıkmaya karar verdik. Onları sokaktan kurtardığımız için mutluyuz. Onları iyi birer insan olarak yetiştireceğiz" dedi.
Dernekte çocukların günlük ihtiyaçlarının karşılandığını, eğitim verildiğini, okula gönderdiklerini anlatan müdür yardımcısı İman Tırmanini de, "Eğitim dışında kalan zamanda çocukların eğlenmelerine, çocukluklarını yaşamalarına yardımcı oluyor, onlarla birlikte oynuyoruz. Tek hedefimiz bu çocukların çevreye zarar veren yerine faydalı birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır. Tüm eğitmen arkadaşlarımızla kendimizi çocukların geleceğine adadık."

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi