Görüş Bildir

Suriyeli kardeşler ağabeylerini kaçırdı

Hatay Reyhanlı’da 45 yaşındaki ağabeyi ile birlikte 19 yaşındaki yeğenlerini fidye için kaçıran 3 Suriyeli kardeş ve onlara yardım ve yataklık eden 2 Türk yakalandı.

Suriyeli kardeşler ağabeylerini kaçırdı

İddiaya göre Suriyeli kardeşler Y.H., M.H. ve A.H. babaları öldükten sonra kendilerine miras kalan yüksek miktardaki parayla Hatay'da şirket kurarak çalıştırmaya başladı. Aralarında yaşanan para anlaşmazlığı nedeniyle diğer iki kardeş M.H. ve A.H. ağabeyleri Y.H. ve yeğeni Ö.H.'yi kaçırarak yengelerinden fidye talep etmek üzerine plan kurdu. Reyhanlı'da bulunan Türk vatandaşları A.Ş. ve M.Ş. ile irtibata giren iki kardeş, ağabeyleri Y.H. ve yeğenleri Ö.H.'yi kaçırıp, Reyhanlı'da bulunan bir çiftlik evine kapattı. Daha sonra ağabeylerinin eşi olan yengeleri M.K.'yı suç ortaklarına aratan 3 kardeş, 6 milyon dolar fidye talep ettirdi. M.K. de, "Bende o kadar para yok, bütün param 30 bin dolar" cevabını verince, parayı çekip getirmesi istendi. İstenilen parayı çekmek üzere İskenderun'a gelen M.K. durumu  polise bildirdi.

İskenderun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nin yürüttüğü çalışma sonucu Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonla, M.K. ilk etapta 30 bin dolar parayı çiftliğe bırakarak oradan uzaklaştı. Olaya karıştıkları belirlenen ve çiftlikten çıkan şüphelilere düzenlenen operasyonda, Türk vatandaşları A.Ş. ve M.Ş. yakalandı. Ayrıca çiftlikteki baba ve oğlu kurtarıldı.

Bu şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda Suriyeli kardeşler Y.H., M.H. ve A.H.'de yakalandı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Türk vatandaşları A.Ş. ve M.Ş. ile Suriyeli M.H. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Y.H. ve A.H. adli kontrol gözetiminde serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi