Görüş Bildir

Suriyeli küçük Ragıp'tan 2 gündür haber alınamıyor

Fatih'te kardeşleriyle beraber sokakta oynarken kaybolan, Suriyeli 6 kişilik İbrahim ailesinin 4 yaşındaki oğlu Ragıp İbrahim'den iki gündür haber alınamıyor.

Suriyeli küçük Ragıp'tan 2 gündür haber alınamıyor

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp 4 sene önce İstanbul'a gelen 6 kişilik İbrahim ailesi, Yavuz Sinan Mahallesi Leblebici Sokak'taki tek odalı bir eve yerleşti. İbrahim ailesinin 4 yaşındaki oğlu Ragıp iki gün önce saat 12.00 sıralarında kardeşleriyle birlikte oyun oynamak için sokağa çıktı. Kardeşleriyle oynarken ortadan kaybolan Ragıp'tan bir daha haber alınamadı. Çocuğunun kaybolduğunu anlayan baba Bozan İbrahim, Fatih Çocuk Büro Amirliği'ne müracaat etti ancak herhangi bir sonuç alamadı.

"ÇOCUKLARIM İÇİN SAVAŞTAN KAÇIP GELDİM"

Çocuğunun kaçırılmış olabileceğini iddia eden baba Bozan İbrahim, " Suriye'deki savaş nedeniyle 4 sene önce geldim. Çocuklarım sokakta oynuyor. Kamera kayıtlarında gözüküyor. İki oğlum bir kızım oynuyorlar. Çocuklarımın ikisi geliyor ancak biri gelmiyor. Olaydan hemen sonra Fatih Çocuk Büro Amirliği'ne gittim. Benimle ilgilenmediler. Sokakta oynayan kardeşi, bir arabanın gelerek çocuğu aldığını söylüyor. Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Ben çocuklarım için savaştan kaçtım geldim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çocuğumu istiyorum. Dünyada başka hiçbir şey istemiyorum" dedi.
Türkçe bilmeyen anne Emine İbrahim ise kucağındaki çocuğuna sarılarak sürekli göz yaşı döktü. Ailesinin geçimini sokakta su satarak sağladığını belirten baba Bozan İbrahim, oğlunun bulunması için yetkililerden yardım bekliyor.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi