Sürücüler bayram edecek! O cezaların tamamı iptal edildi: Tek kuruş ödemeyecekler

Ankara'da bir fahri trafik müfettişi tarafından kesilen trafik cezası mahkeme tarafından iptal edildi. Emsal oluşturan bu karar Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

Sürücüler bayram edecek! O cezaların tamamı iptal edildi: Tek kuruş ödemeyecekler

MAHKEME O CEZAYI İPTAL ETTİ… 

Ankara’da bir fahri trafik müfettişi tarafından kesilen trafik cezası mahkeme tarafından iptal edildi. Emsal oluşturan bu karar Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.  işte haberin detayları…

Fahri trafik müfettişinin, yayaya yol vermediği gerekçesiyle bir sürücüye trafik cezası kestiği ve “tutanakta kabahatin nasıl işlendiğinin yer ve zaman gösterilerek açıklanmaması ve denetime elverişli olmaması” nedeniyle mahkeme bu cezayı reddetti.

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ ….

Olaya göre C.K. adlı yayaya yol vermediği gerekçesiyle Karayolları Trafik Kanunu’nun 74/B maddesi uyarınca fahri trafik müfettişi tarafından 1979 lira idari para cezasına çarptırıldı. Ancak sürücü cezanın haksız verildiğini ifade ederek konuyu mahkemeye taşıdı. Sürücü bu cezaya avukatı Aykut Özdemir aracılığıyla itirazda bulundu ve itiraz dilekçesi hazırlandı. Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği, başvuru sonucunda cezanın iptaline karar verdi..

Kaynak: Diyarbakır Söz