T3 Vakfı, deprem bölgesinden misafirlerini TEKNOFEST'te ağırladı

T3 Vakfı, "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" projesi kapsamında, deprem bölgesinden gelen öğrencileri TEKNOFEST 2023'te misafir etti.

T3 Vakfı, deprem bölgesinden misafirlerini TEKNOFEST'te ağırladı

TEKNOFEST'ten yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen çocukların geleceklerine umut olmak, onları hayallerindeki dünyalar ile bir araya getirmek için çalışan T3 Vakfı; Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Elazığ, Kilis, İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli olmak üzere 13 il ve 51 ilçeden 40 binden fazla öğrenciyi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen TEKNOFEST 2023'te ağırladı.

TEKNOFEST 2023'e keyifli bir uçak yolculuğu ile gelen çocuklar, Milli Teknoloji Hamlesi ruhunu yaşamış oldu.

Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Elazığ, Hatay ve Kilis'te kurulan T3 Vakfı oyun ve etkinlik çadırlarında eğitim gören çocuklarla beraber deprem bölgesinden gelen toplam 1.654 öğrenci, TEKNOFEST coşkusunu milyonlarca insanla birlikte yaşadı.

Öğrenciler, festival boyunca izleyerek, deneyimleyerek ve öğrenerek unutamayacakları anılar biriktirdi. Deprem bölgesinden misafir edilen binlerce çocuk ayrıca, TEKNOFEST kapsamında uçuş deneyimi de yaşadı.

İlk günden bugüne "depremin yaralarını hep birlikte sararak birlikte iyileşeceğimizi" vurgulayan T3 Vakfı, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz