Görüş Bildir

Tahliye olan avukat Umut Kılıç'tan baroya ziyaret

Ankara'daki hakimlik ve savcılık sınavında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurul üyelerine hakaret iddiasıyla tutuklanan avukat Umut Kılıç, serbest kaldıktan sonra ilk olarak Afyonkarahisar Barosu'nu ziyaret etti. Kılıç, "Çıkmam için çaba harcayan herkese teşekkürler" dedi.

Tahliye olan avukat Umut Kılıç'tan baroya ziyaret

Ankara'daki hakimlik ve savcılık sınavında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurul üyelerine hakaret iddiasıyla 21 Nisan'da tutuklanan ve 8 gün cezaevinde kalan Umut Kılıç, dün öğle saatlerinde tahliye edildi. Afyonkarahisar Barosu'nun tahsis ettiği araçla Ankara'ya giden eşi stajyer avukat Zülal Kılıç, Umut Kılıç'ı alıp dün akşam Afyonkarahisar'a geldi.
Serbest kaldıktan sonra Umut Kılıç'ın ilk durağı Afyonkarahisar Barosu oldu. Baro Başkanı Turgay Şahin, "Biz meslektaşımızın özgürlüğüne kavuştuğu için mutluyuz. Ancak 3 Haziran'da duruşma var. O sürece kadar bir açıklama yapmak istemiyoruz. Olayın başka boyutlara çekilmemesi için bu süreçte yanımızda olanlara teşekkür etmek istiyoruz" dedi.
Avukat Umut Kılıç ise, "Yaşanan bu süreçte yalnız olmadığımı ve benim için dışarda uğraşan insanlar olduğunu bilmek çok güzeldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na, Ankara Baro Başkanı Hasan Duran, Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, eşim, ailem ve bana destek olan, çıkmam için çaba harcayan herkese teşekkürler" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi