Tapusu olanlar bunu bilmezse yandı! Boş yere binlerce lira fazla para ödeyecekler

Tapunuz varsa ve bunu bilmiyorsanız boştan yere para ödüyorsunuz! Tüm detaylar haberimizde.

Tapusu olanlar bunu bilmezse yandı! Boş yere binlerce lira fazla para ödeyecekler

Tapu sahiplerinin buna dikkat etmesi gerekiyor! Fazladan para ödüyor olabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAPU SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Tapu sahibi milyonlarca vatandaşın emlak vergisi ödeme dönemleri başladı. Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart tarihinde başladı ve ilk taksitin son ödeme tarihi 31 Mayıs olarak belirlendi. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde tapusu olan bütün vatandaşların emlak vergisi ödeme zorunluluğu vardır. Emlak vergisi her sene Mayıs ve Kasım aylarında iki taksit olarak ödenir. Bina, arsa, arazi gibi taşınmazı olan taşınmazların emlak vergileri bağlı olunan belediyelere ödeniyor. Emlak vergisi ödemelerinde bazı vatandaşlara muafiyet uygulaması yapılıyor. 

Emlak vergisinden herhangi bir geliri olmayanlar, emekliler, şehit aileleri ve çocukları, gaziler ve engelliler muafiyetten faydalanabiliyor. Emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilmek için kişilerin evlerini kendi ikametleri için kullanmaları gerekiyor. Emlak vergisi muafiyetinde taşınmazın 200 metrekareyi geçmemesi ve tek bir tapu olması gerekiyor. Emlak vergisi muafiyeti yalnızca konutlar için geçerli oluyor. Emlak vergisi muafiyetinden faydalanacak emeklilerin emeklilik belgesini, emlak vergisi muafiyet dilekçesini; engelli bireylerin engelli kimlik kartı fotokopisi, sağlık kurulu raporu; geliri olmayan vatandaşların vergi muafiyeti olmadığını gösteren belgesini, aktif sigortası olmadığını; şehit ve gazilerin dul, yetim ve gazi olduğunu gösteren belgeyi belediyeye ibraz etmeleri gerekiyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz